Liderul UDMR candideaza primul pe lista la europarlamentare daca Tkes ii accepta propunerea, insa nu va merge la Bruxelles.
Marko Bela recunoaste ca inscrierea lui pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare este doar un gest simbolic. „Lista UDMR inca nu este definitivata (...), dar exista si posibilitatea sa fiu cap de lista. Daca se va decide in acest sens, prezenta mea pe primul loc este doar simbolica pentru a demonstra ca exista un mare interes al Uniunii pentru alegerile pentru Parlamentul European. Dar eu nu voi merge la Bruxelles. Voi ramine in Senatul Romaniei“, a declarat pentru Cotidianul liderul UDMR. Acesta urmeaza sa primeasca joi, la Cluj, raspunsul episcopului reformat Laszlo Tokes, caruia i-a propus la sfirsitul saptaminii trecute sa candideze al doilea pe lista comuna a formatiunii. Desi initial a refuzat sa precizeze daca pleaca sau nu la Bruxelles, declaratiile de ieri ale liderului Uniunii inlatura eventualele speculatii privind o posibila renuntare la conducerea partidului sau a dirijarii partidului de la Bruxelles.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.