Liderul grupului parlamentar al UDMR din Senat, Verestoy Attila, a declarat ieri pentru A.M.Press ca o prioritate pentru formatiunea condusa de Marko Bela in sesiunea parlamentara de toamna este reprezentata de adoptarea legii privind statutul minoritatilor nationale.
„UDMR nu va renunta la legea minoritatilor, fiindca este inclusa in programul nostru de guvernare si suntem datori comunitatii maghiare sa facem toate demersurile pentru ca aceasta lege sa treaca”, a spus senatorul UDMR. Pe de alta parte, el a adaugat ca are mare incredere in parlamentari si ca este convins ca toate legile importante vor fi adoptate in sesiunea parlamentara ce incepe luni fara niciun fel de impediment. „Eu am mult mai multa incredere in parlamentari decat in restul oamenilor politici sau demnitari. De aceea sunt sigur suta la suta ca parlamentarii isi vor indeplini datoria in aceasta sesiune parlamentara. Cred ca vor vota atat legea lustratiei, cat si pe cele privind votul uninominal sau bugetul de stat”, a mai spus senatorul UDMR..


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.