Senatorii si deputatii isi reiau astazi activitatea legislativa, in a sasea sesiune ordinara a actualei legislaturi.
Prioritatile senatorilor vor fi adoptarea bugetului de stat pe 2008, legile necesare desfasurarii alegerilor, votul uninominal, numirea presedintilor la SRTv si CNA, OUG de modificare a legii privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pachetul legilor sigurantei nationale. "Sesiunea de toamna va fi una foarte grea. Nu exista o majoritate stabila, vor fi necesare negocieri politice frecvente pe legile importante, altfel s-ar putea ajunge la un blocaj legislativ. Avem pe agenda un pachet de probleme care trebuie neaparat rezolvat in aceasta sesiune si acest lucru depinde, in proportie de 100%, de stabilirea unor intelegeri politice", a declarat pentru Rompres presedintele Senatului.

Nicolae Vacaroiu a mai spus ca peste prioritatile legislative enuntate se vor suprapune "diverse motiuni, o posibila cadere a Guvernului, rapoarte ale unor comisii speciale de ancheta si, nu in ultimul rand, o campanie electorala pentru Parlamentul European, care se va desfasura fara menajamente". Pe de alta parte, el a precizat ca va propune aducerea de corective Regulamentului Senatului in ceea ce priveste sanctionarea celor care absenteaza des de la lucrari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.