Colegiul Director National al PD a adoptat sambata la Poiana Brasov strategia postaderare a partidului. Documentul este in acelasi timp scheletul unui viitor program de guvernare al formatiunii.

Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a adaugat ca partidul incepe elaborarea planurilor de actiune, astfel incat, in orice moment, sa fie pregatit cu elaborarea programului de guvernare. "Din aceasta luna, pe fiecare set de politici sectoriale PD va lansa public dezbaterii anumite teme: educatie, sanatate, pensii, etc.", a precizat Videanu. Cat despre strategia postaderare, principiile acesteia sunt mentinerea stabilitatii monetare, asigurarea convergentei structurale la nivelul economiei reale si restructurarea cheltuielilor bugetare.

Primul pas

Democratii isi propun sa castige toate alegerile cu care va incepe noul ciclu electoral. insa pana la alegerile din 2008, primul hop il constituie europarlamentarele. Astfel, Colegiul Director al PD a decis ca pretendentii partidului la alegerile pentru Parlamentul European vor prezenta cate un proiect european bazat pe o problema interna. "in stabilirea ordinii pe lista va conta foarte mult si proiectul politic european pe care candidatul il va sustine. Noi dorim ca orice parlamentar european al Partidului Democrat sa-si lege numele de un proiect politic european pe care sa-l duca la Bruxelles. Altfel spus, o problema de politica interna sa fie dusa la Bruxelles, rezolvata si apoi adusa in plan intern", a anuntat presedintele democrat, Emil Boc, noul criteriu pentru stabilirea ordinii pe lista de candidati a PD la euroalegeri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.