Vicepresedintii PSD Victor Ponta si Cristian Diaconescu se invita reciproc sa candideze si nici unul nu vrea. Puscas zice ca n-a fost consultat deloc si spune ca nu candideaza doar pentru ca „asa trebuie“.

Victor Ponta si Cristian Diaconescu isi disputa un loc eligibil pe lista PSD de candidati pentru Parlamentul European. Disputa este interesanta in sensul in care cei doi se bat nu pentru a ajunge la Bruxelles, ci pentru a nu merge acolo. „Eu sint foarte hotarit ca nu-mi doresc sa merg la Parlamentul European“, afirma vicepresedintele PSD Victor Ponta, recent desemnat sa ocupe pozitia a doua pe listele electorale. „Eu ma gindesc ca poate se razgindeste Cristian Diaconescu si poate merge el in locul meu“, mai spune Ponta. Diaconescu, nu si nu. „Nu! Nu ma razgindesc!“ Acesta spune ca exista o intelegere in PSD, potrivit careia toti cei care candideaza pentru Parlamentul European nu se vor retrage ulterior, dupa alegeri. Diaconescu ii transmite astfel lui Ponta ca, daca „a luat teapa“ si a acceptat la un moment dat sa candideze, s-o faca.

Victor Ponta este pesedistul care a obtinut cel mai bun scor intr-un sondaj de opinie intern referitor la alegerile europarlamentare, realizat de PSD. 27% dintre romanii chestionati au declarat ca doresc sa-l vada pe Victor Ponta in Parlamentul European. Urmatorii clasati: Cristian Diaconescu (20%), Titus Corlatean (11%), Adrian Severin (5%) si Vasile Puscas (3,5%). Luni, la sedinta Comitetului Executiv al PSD, s-a luat decizia ca primele patru pozitii eligibile sa fie ocupate de Titus Corlatean, Victor Ponta, Adrian Severin si Vasile Puscas.

Titus Corlatean este deci cap de lista, desi este cotat cu doar 11% in sondajul de opinie mentionat si in conditiile in care el ocupa functia de secretar general al PSD, destul de greu compatibila cu cea de europarlamentar. Corlatean spune ca poate sa le faca pe amindoua. „Nu sint decit doua zile pe saptamina, maximum. Celelalte cinci zile le voi dedica partidului. La Bruxelles e o programare corecta, ca nu stai pe acolo ca sa pierzi timpul. Te duci strict pentru ce ai de lucru si asta nu afecteaza munca de partid“, declara Titus Corlatean, care spune ca 100% va fi prezent pe listele electorale ale PSD.

Anuntat ca fiind ocupantul locului patru pe listele PSD, clujeanul Vasile Puscas se declara foarte mirat si recunoaste ca n-a fost consultat deloc. „Eu n-am avut nici o discutie pe aceasta tema de la sfirsitul anului trecut si inceputul acestui an. Nici eu n-am discutat cu ei (cu conducerea PSD - n.r.), nici ei cu mine“, ne-a declarat fostul ministru al Integrarii Europene in guvernul Nastase.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.