PIN a inaintat ieri, la Bruxelles, doua sesizari impotriva presedintelui Traian Basescu, adresate presedintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, si sefului Comisiei Europene, J. M. D . Barroso.
Nemultumirile delegatiei PIN se refereau la intentia declarata a presedintelui Basescu de a convoca un referendum pentru ziua de 25 noiembrie 2007, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European. Cei 60 de membri PIN, care au depus la Bruxelles sesizarile amintite, considera ca Traian Basescu “incearca in acest fel, in mod neconstitutional, sa influenteze votul cu ocazia alegerilor, creandu-si o posibilitate nelegala de a interveni in favoarea PD, partidul care il sustine neconditionat”. De asemenea, PIN cere presedintelui Parlamentului European si sefului Comisiei Europene, sa supuna discutiei forurilor pe care le conduc acest pericol, ca alegerile europene din Romania sa fie deturnate, in folosul politic al unui singur om. Reprezentatii PIN au mai afirmat ca liderul grupului independent democrat din Parlamentul European, Jens Peter Bonde, in cadrul intalnirii liderilor de grup va pune pe ordinea de zi sesizarile PIN.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.