Mircea Geoana vrea sa restrictioneze accesul CNSAS la dosarele reprezentantilor BOR, fiind decis sa introduca in Parlament un proiect legislativ in acest sens.

Liderul PSD a declarat ieri ca doreste sa apere Biserica Ortodoxa de atacurile murdare lansate in ultima perioada, prin care se incearca pangarirea unui simbol national. Mai multi membri ai CNSAS au respins ideea din start, pe care o considera una cu iz electoral, menita a-i ridica cota presedintelui PSD.

Liderul social democrat s-a grabit sa apere inaltii ierarhi, ale caror dosare au inceput sa fie verificate de CNSAS, si vrea ca verificarea acestora sa fie oprita. "In acest moment se incearca pangarirea si tararea in derizoriu a unui simbol national, in scop electoral.

Incercarile din aceste zile de a arunca o anatema generala la adresa clerului BOR este un gest reprobabil si un gest iresponsabil" a declarat presedintele PSD, citat de Mediafax. El a criticat faptul ca in campania de alegere a viitorul Patriarh se folosesc arme murdare si a cerut condamnarea acestora. 0Presedintele PSD a vorbit despre masinatiuni politice la care sunt supusi inaltii prelati si a cerut clasei politice sa inceteze atacurile la adresa Bisericii. Mai mult, Mircea Geoana a apreciat ca Biserica a aparat, in perioada regimului comunist, interesele poporului roman.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.