Liderul UDMR Marko Bela a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea pe care o conduce considera ca initiativa PSD de a depune o motiune de cenzura este „o greseala politica”, pe care a comparat-o cu ideea suspendarii presedintelui Traian Basescu.

In context, liderul UDMR a spus ca desi intelege nemultumirea PSD privind inexistenta unei reglementari clare a relatiei formatiunii conduse de Mircea Geoana cu Executivul PNL-UDMR, nu poate sa isi dea seama de ce PSD nu renunta la ideea motiunii de cenzura. „In politica, dar si in general, trebuie sa stii finalul oricarei strategii, finalul oricarui scenariu. Daca initiezi o motiune de cenzura, trebuie sa stii ce urmeaza. Eu am impresia ca cei din PSD nu prea stiu ce urmeaza, dar din cauza unor nemultumiri, intra acum pe un fel de strada cu sens unic”, a afirmat liderul UDMR, care a comparat actualele demersuri ale social-democratilor cu initiativa suspendarii presedintelui Basescu, initiativa care s-a terminat rau pentru cei care au promovat-o.

Liderul UDMR a afirmat ca i-a transmis telefonic saptamana trecuta opinia sa si presedintelui PSD, Mircea Geoana, cu care a stabilit sa se intalneasca saptamana aceasta. „Nu e vorba ca in mod oficial delegatii ale UDMR si PSD sa negocieze, ci doar sa stam de vorba si sa vedem ce se intampla”, a afirmat Marko Bela, care si-a reiterat punctul de vedere potrivit caruia iesirea din criza s-ar putea realiza prin semnarea unui protocol de sprijin parlamentar intre PNL si UDMR pe de o parte si PSD pe de alta parte. Presedintele UDMR a mai spus ca „nu tine de stilul UDMR” sa sustina motiunea de cenzura a PSD, atata vremea cat formatiunea pe care o conduce participa la guvernare si a opinat ca daca Guvernul Tariceanu II va cadea, cea mai probabila ipoteza va deveni cea a organizarii alegerilor anticipate. „Nu cred, in acest moment, in formule post-Tariceanu, cred in alegeri anticipate, daca va cadea acest Guvern (...) Chiar credeti ca presedintele tarii va nominaliza un prim-ministru din partea PSD sau din partea PNL pentru urmatorul Guvern?”, a adaugat retoric Marko Bela.

De asemenea, liderul UDMR Bela a opinat ca, dat fiind faptul ca in luna septembrie, partidele vor intra in perioada de precampanie pentru euroalegeri, lista cu care formatiunea sa se va prezenta la alegerile pentru Parlamentul European va fi definitivata la Consiliul Reprezentantilor Unionali din 8 septembrie, indiferent de rezultatul negocierilor privitoare la includerea pe lista a episcopului reformat Laszlo Tokes. „Mentinem oferta facuta, dar trebuie sa stiti ca exista si un termen. La 8 septembrie, UDMR isi finalizeaza lista pentru Parlamentul European”, a afirmat liderul UDMR, care a precizat ca si daca se va ajunge la o intelegere cu gruparea reprezentata de episcopul Tokes si daca nu se va ajunge la respectiva intelegere, este probabil sa intervina modificari in lista UDMR validata in primavara (cap de lista era atunci fostul ministru al comunicatiilor Zsolt Nagy - n.r.). „Nu va pot spune ce fel de modificari vom opera, dar cert e ca vom modifica lista”, a explicat Marko.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.