PNL se gandeste sa aprofundeze apropierea dintre Actiunea Populara a fostului sef de stat Emil Constantinescu si PNTCD, inaintea alegerilor parlamentare.

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, PNL ar putea fuziona cu Actiunea Populara si ar putea incheia un parteneriat cu PNTCD.

Pe de o parte, o fuziune cu Actiunea Populara este considerata in randul liberalilor drept "o oportunitate" pe care partidul ar putea sa o materializeze odata cu semnarea platformei polului de centru-dreapta, din 8 septembrie. Acum, liderii PNL isi propun sa aprofundeze aceasta oportunitate si sa beneficieze de aportul pe care oamenii din jurul lui Emil Constantinescu l-ar putea aduce formatiunii liberale. Fostul sef de stat si-a anuntat deja rezervele in ceea ce priveste implicarea in viata politica, preferand ca pentru o perioada sa ramana simplu reprezentant al societatii civile.

Cat despre PNTCD, un partid cu traditie, colaborarea cu PNL se va opri la un nivel de parteneriat, astfel incat fiecare dintre cele doua formatiuni sa isi pastreze doctrina. O parte din taranistii din vechea echipa dezaproba calea spre care PNTCD este condus de liderul Marian Petre Milut.

Polul format din PNL, PNTCD si AP a fost constituit initial ca alternativa la cel propus de liberal-democratii lui Theodor Stolojan, disidenti din PNL si reuniti ulterior in cadrul Partidului Liberal Democrat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.