Presedintele Traian Basescu a declarat ieri, la Costinesti, ca va declansa referendum daca nu va fi adoptata legea privind votul uninominal cu 30 de zile inainte de alegerile pentru PE, informeaza NewsIn. Astfel, comisia electorala si-a insusit proiectul de lege al Asociatiei ProDemocratia privind votul uninominal si a decis sa il trimita Senatului in vederea depunerii de amendamente.
Decizia a fost luata cu majoritate de zece voturi, niciunul impotriva si doua abtineri apartinand parlamentarilor PRM. Comisia si-a insusit proiectul desi sedinta a debutat cu demisia din acest for a pesedistului Anghel Stanciu, deputatul PSD protestand astfel fata de proiectul Asociatiei Pro Democratia.

Presedintele comisiei, liberalul Mihai Voicu, a precizat ca proiectul de lege conceput de Asociatia ProDemocratia va fi inaintat Senatului sub semnatura membrilor comisiei electorale si inregistrat la sedinta Biroului Permanent al Camerei superioare, care este si prima camera sesizata cu acest proiect. El a mai spus ca proiectul va fi trimis Senatului cu rugamintea catre presedintele acestui for, Nicolae Vacaroiu, sa urgenteze procedura depunerii de amendamente de catre senatori, in asa fel incat comisia sa reia dezbaterile pe fond cat mai repede cu putinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.