Fostul sef al statului, Ion Iliescu, a protestat ieri, intr-o scrisoare deschisa, fata de "campania de linsaj mediatic" la care este supus privind implicarea sa in evenimentele din 13-14 iunie 1990, sustinand ca aceasta campanie este sprijinita de presedintele Traian Basescu.

In scrisoare, Iliescu neaga toate acuzatiile ce i se aduc in rechizitoriul intocmit de Parchetele militare, catalogandu-le drept "invinuiri fanteziste". "Resping cu fermitate campania de linsaj mediatic, de minciuni si de manipulare a realitatii, la care participa unele publicatii si televiziuni, realizatori si jurnalisti, dar, ceea ce este si mai grav, persoane din Parchetele Militare, campanie care are drept obiectiv denigrarea mea atat in legatura cu evenimentele din decembrie 1989, cat si cu acelea din 13-15 iunie 1990", declara fostul presedinte in scrisoare.

Roman a "eliberat" Piata Universitatii

In opinia lui Iliescu, Traian Basescu se afla in spatele tentativei de manipulare, dorind "sa se razbune pe toti cei care, exercitand un drept legal si constitutional, au votat in Parlament pentru suspendarea sa".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.