Motiunea PSD naste pronosticuri printre politicieni, la concurenta cu variantele castigatoare de la Loto.
Dupa ce liberalii au declarat ca stiu parlamentari PSD care nu-si vor vota propria motiune, si democratii au lansat pronosticuri si calcule cu pesedisti care s-ar pregati sa se imbolnaveasca sau sa plece in strainatate, doar-doar vor scapa de motiunea lui Geoana. Scenariile PD au fost imediat contracarate de liderii PSD care au anuntat mobilizarea generala si vot la vedere la motiune. In plus, vicepresedintele PSD Marian Sarbu respinge si speculatiile conform carora Comitetul Executiv al partidului ar putea sa nu valideze demersul anuntat la Bran. „Daca decizia va fi respinsa, inseamna ca noi cei din Biroul Permanent al partidului nu avem viziune si credibilitate in fata colegilor. Si atunci, cred ca ar trebui sa ne depunem mandatul“, a mai declarat vicele social-democrat.

PD nu crede pana nu vede depusa motiunea PSD. Liderul democrat Emil Boc s-a declarat „pesimist“ in legatura cu intentia social-democratilor de a depune si de a vota motiunea de cenzura cu care ameninta Guvernul. El a dat si un pronostic legat de pesedistii care vor absenta de la vot. „Daca o vor depune, sunt convins ca 30 de parlamentari PSD vor fi in strainatate, 20 vor fi bolnavi si 10 nu vor vota, astfel incat motiunea sa nu treaca“, a spus Boc, apreciind ca demersul social-democratilor nu este unul serios, iar intentia acestora nu e nicidecum sa dea jos un Guvern de care-i leaga „interese economice si politice“.
Potrivit liderului democrat, motiunea nu e altceva decat o forma de „santaj“prin care PSD ar dori sa obtina mai multi bani de la Guvern pentru reprezentantii din administratia publica. In cazul in care motiunea ar trece, Boc anunta, de pe acum, ca nu e interesat de o colaborare cu pesedistii lui Geoana si ca PD prefera opozitia sau anticipatele unei astfel de guvernari. Boc a mai explicat ca, din acest motiv, PD nu a luat in calcul nici varianta desemnarii unui posibil premier democrat, asa cum s-a vehiculat in presa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.