Motiunea anuntata de Geoana are toate sansele sa nu fie votata nici de pesedisti. Ministrul Laszlo Borbely a confirmat dezvaluirile liberalului Adomnitei, aratand ca are semnale ca parlamentarii PSD sunt „nedumeriti“ si nu stiu de ce ar trebui sa voteze caderea Guvernului Tariceanu.

Dezvaluirea ministrului Adomnitei cu privire la asigurarile pe care le-ar fi primit de la cel putin patru parlamentari ai PSD, care nu vor vota motiunea lui Geoana, a suscitat interes si in sedinta de Guvern de ieri. Potrivit unor surse, ministrul apararii, Teodor Melescanu, chiar l-a intrebat pe colegul sau Adomnitei daca e adevarat ca nici pesedistii nu voteaza motiunea si care sunt parlamentarii cu care a stat de vorba. Adomnitei insa a pastrat confidentialitatea surselor... pesediste. Pe de alta parte, in PSD domneste o confuzie totala: unii spun ca Geoana ar putea renunta la motiune si ca i se pregatesc critici dure la Comitetul Executiv de luni. Alti pesedisti zic ca, dimpotriva, tocmai „zvonurile“ lansate de liberali, cum ca PSD nu voteaza propriul demers, vor determina partidul lui Geoana sa dea militaria jos din pod si sa le ceara alesilor sa fie toti prezenti la motiune si sa voteze cu bilele la vedere caderea Guvernului.

Discret, premierul Tariceanu a evitat sa se lanseze in speculatii legate de soarta Cabinetului sau. El a spus ca nu are informatii despre intentia unor parlamentari PSD care ar vrea sa respinga motiunea propriului partid si ca nici nu vrea sa comenteze asemenea lucruri.“O motiune de cenzura este un instrument firesc la indemana opozitiei. A contesta dreptul opozitiei de a depune o motiune mi se pare ca este nedemocratic“, a spus prim-ministrul.

Taracila: „Toti parlamentarii PSD vor vota la vedere“

Pe de alta parte, vicepresedintele Senatului Doru Ioan Taracila s-a aratat indignat de afirmatiile ministrului liberal, intrebandu-se retoric: „De cand este Adomnitei in PSD, ca sa stie cum votam noi?“ Taracila a dat asigurari ca PSD este un partid disciplinat si ca nu vor exista devieri de la linia partidului. Liderii de grupuri se vor asigura ca nu le vor chiuli parlamentarii in ziua votului. „Evident, nu sunt multi parlamentari care vor fi incantati ca ajungem la anticipate, dar asta nu inseamna ca vor vota impotriva deciziei partidului. Si ca sa nu ne acuze nimeni ca nu vrem caderea Guvernului Tariceanu, parlamentarii PSD vor vota la vedere“, a mai aratat liderul PSD.

Borbely stie pesedisti „nedumeriti“ de motiune

Ministrul lucrarilor publice Laszlo Borbely a declarat ca a primit numeroase semnale de „nedumerire“ din partea parlamentarilor PSD cu privire la motiunea de cenzura. „Eu am semnale ca sunt nedumeriti parlamentarii PSD, care nu inteleg de ce se initiaza acest demers. Si eu sunt nedumerit in aceasta privinta“, a spus Borbely. El a mentionat ca nu a existat nici un fel de tensiune intre PSD, UDMR si PNL in ultima vreme, atunci cand s-a cazut de acord asupra majorarii pensiilor. „PSD trebuie sa vina sa discutam, nu asa hodoroc- tronc sa vina si sa anunte ca vor depune o motiune de cenzura“, a remarcat Borbely.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.