In aceasta seara se decide daca in 2008 vom avea alegeri parlamentare in baza votului uninominal. Negocierile politice sint „patronate“ de Asociatia Pro Democratia.
In aceasta seara, la sediul Asociatiei Pro Democratia au loc negocieri decisive privind sistemul electoral bazat pe votul uninominal. La negocieri participa partidele care au semnat primul protocol privind votul uninominal, PNL, PD si PSD, precum si reprezentanti ai UDMR si PC, invitati de catre Pro Democratia pentru largirea bazei de negocieri. Noua runda de discutii politice este generata de blocarea de catre PSD a proiectului aflat in dezbatere in Parlament, cel care are drept coautori Pro Democratia si PNL. Proiectul in cauza vizeaza obtinerea a 50% dintre mandate de catre cistigatorii colegiilor uninominale, iar restul de 50% urmind sa fie atribuite unor candidati clasati pe pozitiile doi si trei in colegiile uninominale, in functie de rezultatul global obtinut de partide.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.