Partidele politice nu par a fi pregatite pentru euroalegeri. Cu exceptia PC si PLD, celelalte partide nu s-au inteles inca in privinta locului pe lista al candidatilor pentru Parlamentul European.

Liberal-democratii deschid lista cu Theodor Stolojan, secondat de senatorul Nicolae Vlad Popa. Conservatorii au pus o femeie cap de lista: Maria Grapini, vicepresedinte PC si prosper om de afaceri. Pe urmatoarele locuri apar medicul Irinel Popescu si fostul ministru al economiei, Codrut seres.

Liberalii nu au stabilit deocamdata decat cine va fi cap de lista. Fostul ministru de externe, Mihai Razvan Ungureanu.

Social-democratii ii vehiculeaza pe post de locomotiva electorala fie pe fostul negociator-sef cu Uniunea Europeana, Vasile Puscas, fie pe fostul ministru de externe, Adrian Severin. Urmeaza nume precum cele ale vicepresedintilor Victor Ponta si Cristian Diaconescu, cel al secretarului general al partidului, Titus Corlatean, insa lista nu-i definitiva.

La PD, cap de lista pare a fi, cel putin pe moment, vicepresedintele Sorin Frunzaverde, fost ministru al apararii.

UDMR deschide lista cu fostul ministru al comunicatiilor, Zsolt Nagy. Ordinea se poate insa modifica pentru ca episcopul reformat Laszlo Tokes sa figureze pe un loc eligibil, alaturi de liderul UDMR, Marko Bela.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.