Geoana s-a autopropus in fruntea unui guvern PSD care ar urma dupa daramarea Cabinetului Tariceanu printr-o motiune de cenzura

Mircea Geoana se autopropune premier dupa ce in urma cu doua zile a fost convins de partid si de strategii britanici sa anunte depunerea unei motiuni de cenzura. Dorinta declarata a liderului social-democrat vine intr-un moment in care nimeni n-a invitat PSD la guvernare, iar PNL si PD par a nu se sinchisi de amenintarea social-democrata. Cu toate acestea, Geoana este constient ca un eventual esec al motiunii sau al negocierilor ar putea avea efect de bumerang si si-ar putea pierde scaunul de presedinte al PSD. El transmite Grupului de la Cluj ca nu va accepta marginalizarea sa, iar pe de alta parte il anunta pe Traian Basescu ca singura varianta agreata de prim-ministru este chiar el. In tot acest timp, PD nu da semne ca ar vrea la guvernare, iar PNL trage de timp, constient ca nimeni - cu exceptia democratilor - nu este avantajat de anticipate.

"Presedintele nu prea are ce sa faca"

"Doresc sa fiu prim-ministru pe motiv ca functia de prim-ministru este una la care liderul unui partid trebuie sa se inscrie. Varianta alegerilor anticipate este de luat in seama, dar nu mi se pare firesc ca anticipatele sa aiba loc fara introducerea votului uninominal, care nu ar fi posibil in acest caz decat in varianta alegerilor la termen, fiind nevoie de sase luni pentru pregatirea tehnica a introducerii votului uninominal", a declarat Geoana, la Zalau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.