Cozmin Gusa, membru in Biroul Permanent al PD si unul dintre coordonatorii campaniei Aliantei, crede ca pentru Nastase ar fi fost o tragedie sa se confrunte din start cu Basescu pentru ca electoratul premierului este in scadere, iar pierderea unei confruntari directe i-ar fi grabit dramatic aceasta scadere.

"Nu s-au dorit confruntari fata in fata intre candidatii Aliantei si cei ai PSD-ului pentru ca nu exista contraargumente la acuzele de coruptie aduse liderilor PSD, in frunte cu Iliescu si Nastase. De aceea, pe televizor apar numai testimoniale", a precizat Gusa. El a adus ca argument in acest sens o intalnire filmata in direct saptamana trecuta dintre Aurelian Pavelescu si Varujan Vosganian din partea Aliantei, pe de o parte, si Cristian Diaconescu, ministrul Justitiei, alaturi de Ionel Blanculescu, ministrul Autoritatii pentru Control, din partea PSD, pe de alta parte.

"Cei doi ministri au iesit sifonati si s-a dovedit in urma acestei confruntari ca Diaconescu nu stie legea, iar Blanculescu nu are justificare pentru scandalurile neanchetate", a descris el rezultatul intalnirii.

Potrivit sursei citate, PSD a adoptat o asemenea strategie pentru ca lumea sa nu se conecteze prea tare la alegeri, orice prezenta scazuta la vot fiind in avantajul PSD-ului. "In acest fel, doar fidelii PSD si eventual cei care au aflat de coruptie vin sa voteze, in timp ce marea masa a populatiei nu stie de aceasta din cauza cenzurii. Acum, in campanie, ar putea insa sa afle toti de marile scandaluri de coruptie si tocmai acum aceasta nu se intampla pentru ca dezbaterile terne nu atrag audienta. A fost un calcul precis", a mai declarat Gusa. El crede ca, in ciuda tuturor acestor piedici, va exista o atentie foarte mare pana la finalul campaniei, pentru ca oamenii Aliantei vor spune cum stau de fapt lucrurile.

Si Gusa a mentionat aici iesirile in direct ale lui Traian Basescu. El s-a referit si la modalitatea prin care PSD a dirijat acest mecanism de aplatizare a confruntarilor electorale: "Nu e secret. Prin controlul asupra unor televiziuni, posturi de radio sau ziare sau prin intermediul unor patroni cu datorii la stat sau santajabili cu pacatele din trecut". Cat despre institutiile implicate direct in aceste reglementari, parerea lui Gusa e transanta: "CNA are o structura majoritar pesedista si e condus de o persoana care face politica PSD-ului, in timp ce BEC are o componenta care reprezinta Parlamentul, unde noi suntem minoritari si stim de cine e condus BEC si cum a fost pusa acea persoana sa conduca BEC-ul".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.