In replica la criticile care i s-au adus in saptamana petrecuta in Secuime, presedintele Traian Basescu a reclamat ieri "comportamentul feudal" al UDMR-ului pe plan local, dar si neglijenta administratiei centrale in ceea ce priveste finantarea regiunii.

„Nimic ce nu este UDMR nu are drept de supravietuire, nici politic, nici ca salariat”, este impresia pe care Basescu si-a facut-o dupa intalnirea cu „mii de maghiari si desigur si cu romani”.

Etichetati de localnici drept „corupti”, „baroni”, „nedemocratici”, liderii UDMR au impus, sustine Basescu, o „moda in materie de angajari: obligatia sa vorbesti si limba maghiara”. In opinia sa insa, „cei care nu lucreaza cu publicul si sunt supusi acestui criteriu sunt discriminati”.

Despre implicarea care i s-a reprosat in lupta electorala dintre UDMR si UCM, Basescu spune ca „interesele lor nu sunt legate de alegerile legislative, ci de cele locale”. „Din acest motiv si batalia inregistrarii unui nou partid”, a concluzionat presedintele.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.