Senatorul conservator Sabin Cutas a declarat ieri pentru A.M.Press ca daca actualul Executiv ramane in picioare dupa primele saptamani ale viitoarei sesiuni parlamentare, atunci el isi va putea duce mandatul pana la capat.
„E posibil orice, dar cred ca varianta caderii Guvernului va avea din ce in ce mai mici sanse de reusita pe masura ce ne vom apropia de europarlamentare. In septembrie se poate intampla orice - inclusiv trecerea unei motiuni de cenzura - dar apoi nu cred ca mai sunt sanse prea mari pentru o motiune, pentru ca se intra in diversele campanii electorale si nu prea mai e timp. Sincer, eu ma indoiesc ca in final cei care au cu adevarat influenta - in primul rand PSD - vor dori sa rastoarne Cabinetul”, a opinat Cutas. Senatorul PC a adaugat ca in ceea ce priveste formatiunea din care face parte, aceasta nu are inca o pozitie fata de o eventuala motiune de cenzura, dar are suficiente nemultumiri fata de activitatea Executivului. „Din pacate, am observat ca Guvernul nu ne-a luat prea mult in seama, pentru ca altfel ar fi avut alta atitudine fata de propunerile noastre. De exemplu, chestiunea cu reducerea TVA-ului la alimentele de baza este tratata cum este tratata. Vom vedea ce va fi, dar cei din Guvern n-ar trebui sa uite ca uneori cei mici inclina balanta”, a avertizat in final Sabin Cutas.

Reamintim ca reprezentantii PC au declarat , inca de saptamana trecuta, ca nu vor lua o decizie in ceea ce priveste sprijinirea legislativa a motiunii de cenzura a democratilor, pana nu vor vedea si analiza textul acesteia.”E bine ca au anuntat-o de acum, ca poate pana o vor depune vor reusi sa stranga semnaturile, sa evite situatia jenanta de la ultimele doua motiuni. Depinde ce va scrie in aceasta motiune. Deocamdata, nu stim ce contine documentul PD. Speram sa nu fie doar copieri ale textelor din ziar. Pana nu vedem documentul nu ne putem pronunta”, declara Seres.Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, opina ca democratii iau in calcul introducerea unei motiuni de cenzura daca bugetul pe 2008 elaborat de Guvern va contine devieri de la programul de guvernare.Pe de alta parte, Codrut Seres a anuntat ca PC a publicat trei noi brosuri de informare a cetatenilor.Seres a spus ca prima brosura contine informatii despre accesarea fondurilor europene in perioada 2007-2013, a doua reprezinta un apel la solidaritate si cuprinde initiativele PC pe latura sociala, iar a treia contine informatii despre ajutoarele nationale acordate producatorilor agricoli si crescatorilor de animale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.