Dupa colaborarea cu Emil Constantinescu in anii Conventiei, liderul PLD a devenit astazi un apropiat al lui Traian Basescu.

Altadata partener de negociere cu Adrian Nastase, Valeriu Stoica a devenit in ultimul an unul dintre oamenii de casa ai lui Traian Basescu. In ciuda mai vechilor relatii tensionate din vremea cand erau ministri in guvernele CDR, Basescu si Stoica si-au recunoscut un interes comun.

Strategul PLD i-a propus lui Basescu un targ de nerefuzat: proiectul Noii Republici prezidentiale, posibila prin modificarea Constitutiei, la schimb cu sprijinul sefului statului pentru polul de dreapta in varianta PD-PLD. Materializarea acestui proiect l-ar aduce din nou in carti pe Stoica, dat la o parte din Alianta PNL-PD, pe care tot el o gandise, in 2001, ca pe o structura puternica de dreapta.

Elena Udrea, avocatul lui Stoica

Devenit un obisnuit la Cotroceni, Stoica s-a bucurat de si mai mult succes dupa schimbarea garzii de consilieri prezidentiali. Este de notorietate vechea sa legatura personala, dar si printr-o firma de consultanta politica, atat cu purtatorul de cuvant al presedintiei, Valeriu Turcan, cat si cu strategul prezidential Sebastian Lazaroiu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.