Problema votului uninominal nu face subiectul unei sesiuni extraordinare pentru ca nu exista un proiect in acest sens, a declarat ieri la Eforie Nord presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.
"Conform procedurii, daca exista un raport al Comisiei de cod electoral, acesta se trimite Senatului ca prim organ sesizat. Din cate stiu eu, pentru ca am vorbit cu domnul Vacaroiu, nu exista o sesiune extraordinara la Senat pentru ca nu exista proiectul", a explicat Olteanu, citat de Mediafax. El a mai spus ca nu exista niciun proiect nici la Camera Deputatilor pentru sesiunea extraordinara, astfel incat sesiunea va incepe in 3 septembrie. Proiectul privind votul uninominal nu a fost finalizat la Comisie din cauza unui conflict intre PSD si PNL, pe de o parte, si PD, pe de alta parte, care s-au acuzat reciproc ca nu vor introducerea acestui tip de vot, cele doua parti sustinand variante diferite ale legii.

In alta ordine de idei, Olteanu a opinat ca reducerea personalului bugetar reprezinta continuarea unui proiect esuat al Guvernului Nastase. "incercam sa promovam un proiect in care a esuat Guvernul Nastase si anume reducerea personalului din sectorul bugetar. Programul lui prevedea o reducere cu 30 la suta si nu a redus nicio persoana si acum incercam noi sa reducem cu 10 la suta", a spus Olteanu. El a adaugat ca cel care va face o propunere pe aceasta tema va fi ministrul muncii, care ar trebui sa vina cu o solutie in prima sedinta de Guvern, urmand ca dupa aceea sa fie aprofundat subiectul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.