Comisia pentru elaborarea Codului electoral a intrat in a patra saptamana de blocaj dupa ce Partidul Social Democrat a refuzat sa mai sustina proiectul de vot uninominal al Asociatiei Pro Democratia (APD).

Vicepresedintele Comisiei pentru elaborarea Codului electoral, democratul Valentin Iliescu, a spus ca membrii Comisiei urmeaza sa se intruneasca dupa jumatatea lunii august. Democratul i-a sugerat presedintelui APD, Cristian Parvulescu, sa relanseze dezbaterile intre PD, PLD si PSD. "Cred ca in doua saptamani urmeaza sa ne intalnim din nou, dar pana atunci ar fi bine ca presedintele APD sa relanseze dezbaterile intre principalele partide politice pe tema introducerii votului uninominal, fiindca PSD-ul nu si-a onorat promisiunea facuta Partidului Democrat si Partidului National Liberal, de a sprijini proiectul comun", a spus deputatul PD.

De cealalta parte, deputatul PSD Anghel Stanciu, membru in Comisia pentru elaborarea Codului electoral, a spus ca activitatea Comisiei este in acest moment inutila, cata vreme liderii politici nu se inteleg intre ei asupra unui sistem care sa intruneasca o majoritate. "sefii de partide, in frunte cu Basescu, trebuie sa cada de acord si sa ajunga la o intelegere. Daca ceilalti de deasupra noastra nu se inteleg, totul e degeaba, pentru ca nu stim ce fel de lege se vrea de la noi. N-are nici un rost sa ne mai intalnim in Comisia de Cod electoral pana nu se inteleg conducerile partidelor", a spus Stanciu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.