Vicepresedintele liberal nu accepta functiile de expunere, dar isi plaseaza oamenii in posturi-cheie.

Dan Radu Rusanu este unul dintre politicienii discreti ai PNL. Nu iese in evidenta prea mult, nu are aparitii spectaculoase, dar este mereu „in carti”, fiind ales vicepresedinte al partidului aproape la fiecare congres.

La formarea guvernului Tariceanu II, premierul i-a propus portofoliul de la finante, dar nu a dorit postul. Rusanu prefera sa-si exercite influenta prin intermediari plasati in posturi importante. Din acest motiv, printre colegii de partid este considerat „un Hrebenciuc al PNL”.

Prea puternic

Un moment elocvent pentru influenta lui Dan Radu Rusanu a fost congresul din ianuarie al PNL, unde o serie de lideri ai partidului, precum Bogdan Olteanu, Radu Stroe sau Mihai-Razvan Ungureanu au ramas in afara conducerii centrale. El nu a avut insa probleme pentru simplul motiv ca nu a avut contracandidat pentru postul de vicepresedinte pe Regiunea Vest.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.