Alegerile pentru Parlamentul European vor fi organizate la sfarsitul lui noiembrie-inceputul lui decembrie, dar numai dupa o consultare cu partidele politice, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Data exacta pentru desfasurarea scrutinului trebuie anuntata cu cel putin 60 de zile inainte, astfel ca partidele politice trebuie sa gaseasca o varianta convenabila cel mai tarziu luna viitoare, a mai explicat Olteanu. Acesta a sustinut ca, cel mai probabil, primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, ii va chema la consultari pe liderii partidelor parlamentare pentru a ajunge la un consens in aceasta problema. Finul lui Tariceanu a fost nevoit sa protejeze astfel imaginea premierului, acuzat in repetate randuri de lideri politici ca a decis iresponsabil amanarea alegerilor europarlamentare, programate initial pentru luna mai. PD l-a acuzat pe Tariceanu ca a decis amanarea alegerilor de teama sondajelor de opinie, unde PNL era cotat cu un procent ingrijorator referitor la intentiile de vot ale populatiei.

In conditiile in care Romania este obligata prin Tratatul de aderare sa organizeze alegeri pentru Parlamentul European pana la 1 ianuarie 2008, scrutinul nu mai poate suferi o alta amanare, odata stabilita o a doua data pentru desfasurarea sa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.