Cele doua partide acuza ca estimarile bugetare sunt fanteziste

Partidul Democrat si cel Liberal Democrat au amenintat, ieri, cu o noua motiune de cenzura, daca, la elaborarea proiectului bugetului pe 2008, Executivul va "devia" de la programul de guvernare. Totusi, presedintele PLD, Theodor Stolojan, s-a declarat sceptic ca o astfel de initiativa va avea sanse, intrucat celelalte partide parlamentare nu doresc alegeri anticipate.

Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ca reducerea TVA la anumite categorii de produse reprezinta "devieri de la programul de guvernare", PD nu este de acord cu aceasta masura.

"Daca incepem sa avem un TVA pe rate de impozitare, pe diverse activitati, distrugem intreaga conceptie de filosofie politica de cota unica", a declarat Videanu. El a spus ca este "dezamagit" de confuzia pe care o face Executivul in legatura cu politica fiscala si de colectare a veniturilor.

Presedintele executiv al PD a mai aratat ca are aceleasi ingrijorari ca si secretarul de stat din Ministerul de Finante, Sebastian Vladescu, in legatura cu resursele pentru majorarea pensiilor. si presedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca asteapta fundamentarea veniturilor bugetului pe 2008 pentru a vedea daca partidul sau va semna o motiune de cenzura. "Este un miracol. De la un an la altul sarim la 32% la 37%, fara sa avem cresteri de impozite si taxe, ci, dimpotriva, avem reduceri de contributii de asigurari sociale", a spus Stolojan despre ponderea din PIB care va fi venit la buget.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.