Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat sambata seara intr-o emisiune televizata ca formatiunea pe care o reprezinta nu a exclus definitiv posibilitatea initierii unei motiuni de cenzura.

„Este de vazut. In functie de argumentele care se aduc, putem avea in vedere si acest lucru”, a spus Diaconescu. El a denuntat insa faptul ca PD si PLD aduc in discutie, de fiecare data cand este vorba despre rasturnarea guvernului Tariceanu II, varianta alegerilor anticipate si a lasat sa se inteleaga ca acesta este motivul pentru care PSD nu se grabeste cu motiunea de cenzura. „Se spune ca acest guvern trebuie sa cada, pentru ca greseste, dar imediat ca solutie este data cea a alegerilor anticipate, ca si cum nu am putea avea si alt guvern care - fara sa se ajunga la anticipate - sa poata gestiona bine interesele tarii”, a spus Diaconescu, cel care a amintit, pentru a-si intari afirmatiile, de negocierile esuate care au avut loc, dupa Referendum, intre partide. Purtatorul de cuvant al PSD a precizat insa ca, oricat ar incerca social-democratii sa evite anticipatele, jocul politic ar putea merge in directia unui scrutin inainte de termen (via motiune de cenzura), daca guvernul nu va tine cont de observatiile PSD legate de legea bugetului pe 2008. Intrebat care crede ca ar fi formula guvernamentala ideala in opinia sa, Diaconescu a evitat un raspuns, subliniind ca un eventual Executiv de Coalitie va trebui sa aiba in vedere, in primul rand, anumite obiective de guvernare.

„Dupa parerea mea, a face un guvern doar prin asocieri intre partide care sa aiba o majoritate in Parlament, fara a discuta - chiar intre stanga si dreapta - despre anumite directii de dezvoltare, nu e firesc. Un guvern facut pe intelegere prieteneasca intre presedintii de partid, pentru a imparti cascavalul puterii, nu mi se pare normal”, a afirmat purtatorul de cuvant al PSD, care a precizat ca pentru a se vorbi insa despre un nou guvern, este nevoie ca cel actual sa cada. Reamintim ca social-democratii au criticat vehement scandalul declansat in jurul inlocuirii prefectilor democrati. Diaconescu a precizat recent ca pentru schimbarea celor sase prefecti nu s-au invocat decat argumente politice atat de catre Guvern, care ar fi trebuit sa ia aceasta decizie in baza unei evaluari profesionale tehnice, cat si de catre PD, care a reactionat tot la nivel politic. ”Aceasta situatie dovedeste ca puterea actuala nu doreste o descentralizare reala a administratiei locale, Guvernul aplicand o politica damboviteana, preferand sa aiba in teritoriu functionari care sa raspunda la comanda politica”, a sustinut Diaconescu. Purtatorul de cuvant al PSD a respins ipoteza ca liberalii si social-democratii si-au dat mana pentru a-si imparti functiile de prefecti. ”PSD nu participa si nu va participa la niciun proiect de acoperire politica a unei reale descentralizari si depolitizari a administratiei locale”, a spus Diaconescu, adaugand ca PD a facut parte doi ani dintr-un Guvern “care a blocat proiectele de descentralizare”.

Diaconescu a respins si criticile lui Vasile Blaga la adresa lui Titus Corlatean, pe care l-a acuzat ca “se poarta ca o trufanda si actioneaza ca si Octav Cozmanca”. “Este o asociere fortata, Titus Corlatean este secretarul general al PSD, nu al Guvernului”, a mentionat purtatorul de cuvant social-democrat. Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a acuzat joi Guvernul ca trateaza depolitizarea administratiei in acelasi mod ca si Partidul Social Democrat.”Am remarcat ca nu s-a schimbat nimic in filosofia PSD in abordarea administratiei publice locale. Mai departe o considera ca fiind un instrument al luptei politice si trufandale pesediste de tipul Corlatean gandesc exact ca si Cozmanca”, a sustinut liderul democrat, care a acuzat Guvernul ca, prin schimbarea celor sase prefecti, a dat “o lovitura grea” reformei administratiei publice. Reamintim ca primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a decis saptamana trecuta inlocuirea prefectilor de Arges, Brasov si Hunedoara cu subprefectii acestora.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.