Geoana arunca cu banii Guvernului in stanga si-n dreapta

Pesedistii au promis in doar o luna de zile promovarea a nu mai putin de 10 initiative legislative toate implicand bani de la bugetul de stat. Partidul lui Mircea Geoana a vorbit extrem de degajat de acordarea de burse pentru studenti si constructii pentru tineri, ori de despagubirea agricultorilor, crearea unui fond al pensionarilor, indemnizatii pentru preoti sau chiar de cresterea salariului minim pe economie. Liderii social-democrati nu s-au oprit aici cu angajamentele financiare, ci au avansat chiar si reducerea TVA la alimentele de baza si scaderea facturilor la intretinere. Pesedistii au venit si cu sugestii, propunand ca vitele din zonele calamitate sa fie achizitionate de catre stat, iar Agricultura sa primeasca 3% din PIB. La toate acestea s-a adaugat amenintarea cu motiunea de cenzura in cazul in care Guvernul Tariceanu nu va da bani primarilor pesedisti.

Intretinerea, studentii si preotii

Imediat dupa succesul inregistrat in Parlament cu legea privind majorarea pensiilor, presedintele PSD Mircea Geoana a promis, de la Sibiu, ca PSD va initia un proiect de lege prin care salariul minim pe economie va fi corelat cu cosul zilnic, astfel incat romanii sa beneficieze lunar de 640 de lei noi. El a avansat si ideea reducerii costurilor la intretinere pe perioada iernii si acordarea de burse de stat pentru copiii si tinerii care provin din familii cu venituri mici. PSD vrea, de asemenea, sa relanseze un proiect de constructii de locuinte cu chirie subventionata de la stat, pentru tineri. Geoana a anuntat si ca social-democratii vor propune in toamna un proiect de lege pentru crearea unui fond al pensionarilor, destinat alimentarii sistemului public de pensii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.