Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas a declarat ieri pentru Cronica Romana ca lipsa de logica si de profesionalism a celor care alcatuiesc sondajele de opinie demonstreaza ca aceste institute nu doresc decat sa raspunda unei anume comenzi politice.

Liderul PRM considera ca nu cota PRM din sondaje este ingrijoratoare, ci credibilitatea acestora este jenanta. “PRM are un nucleu dur de cel putin 15%, care nu l-a parasit absolut niciodata. Nu pot sa discut un sondaj credibil decat in masura in care graviteaza in jurul acestei cifre”, a mai spus Bolcas. Aceasta declaratie survine in contextul in care sondajele realizate de Gallup si CURS crediteaza formatiunea condusa de Vadim Tudor cu doar 5%. In opinia sa, prin aceste sondaje “se urmareste, evident, crearea unei false perceptii cu privire la activitatea si mai ales la ecourile activitatii Partidului Romania Mare”. El a catalogat aceasta incercare drept “tulburatoare”. “De ce sa scada PRM, ca partid de opozitie, in aceste sondaje intr-o maniera atat de brusca, desi mesajul sau a fost in continuare nationalist si justitiar?”, s-a intrebat, retoric, Bolcas. In opinia sa, pozitia formatiunii pe care o reprezinta a fost “ferma, intransigenta, nicio clipa nu a facut tranzactii care sa compromita statura sa politica”. “Nu a facut tranzactii nici cu mafiotii din afara partidului, nici nu mafiotii din interiorul partidului, pe care, spre deosebire de ceilalti, i-a expediat in afara vietii politice”, a precizat liderul PRM.

Din punctul sau de vedere, PRM s-a obisnuit ca inaintea unor alegeri sa fie dezavantajat in sondaje. El si-a exprimat convingerea ca si intre alegeri e depunctat, dar nu atat de drastic. “Imediat cum se apropie vreo alegere, PRM scade in sondaje, brusc”, a acuzat Bolcas. Liderul peremist considera ca aceasta “este o maniera de incercare de influentare a electoratului si este una dintre cele mai rusinoase metode, pentru ca vizeaza manipularea constiintei oamenilor”. In alta ordine de idei, Bolcas a aratat ca PRM nu este dezavantajat de un scrutin uninominal, dar nu doreste acest tip de vot pentru ca “este o imensa minciuna, o imensa pacaleala. Nu se stabileste nicio legatura directa intre alegator si ales”. “Aceasta legatura nu exista decat in masura in care acel parlamentar este ales pe lista de partid si este tras la raspundere de partidul respectiv. Alegatorul nu are cum sa-l sanctioneze”, a explicat liderul PRM. In opinia sa, formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor este un bun exemplu in acest sens, pentru ca a exclus o serie intreaga de deputati, pentru activitatea lor nesatisfacatoare in circumscriptii. In privinta alegerilor europarlamentare, liderul PRM a anuntat ca a fost elaborata o schita de program, de catre seful de campanie, senatorul Valentin Dinescu, dar care va “comporta multe discutii si multe imbunatatiri” in perioada urmatoare.

De asemenea, el a precizat ca PRM se afla in plin proces de elaborare a unor materiale propagandistice de sinteza. “Suntem in masura sa ne definitivam cat de curand sloganurile cu care vom incerca sa convingem electoratul si cred ca, chiar in momentul cand se va anunta data acestor alegeri, Biroul Permanent va face publica lista de candidati”, a adaugat Bolcas. El a precizat ca a participat la intalnirea primului-ministru cu toate partidele parlamentare si a fost de acord cu amanarea alegerilor pentru PE, astfel incat “sa nu se suprapuna o tema interna peste o tema atat de importanta ca proiectul Romaniei in Uniunea Europeana”. Desi a refuzat sa nominalizeze o posibila data la care actualul Executiv ar putea sa organizeze aceste alegeri, Bolcas a aratat ca “acest guvern nu este atat de imprevizibil ca presedintele Traian Basescu si este previzibil in ceea ce priveste interesul de partid”.

In alta ordine de idei, Bolcas a infirmat posibilitatea unei aliante cu PSD dupa alegerile generale din 2008, dar a subliniat ca PRM va continua dialogul cu PSD si ca “urmarim cu interes ca social-democratii sa-si limpezeasca problemele din propriul partid”. In privinta pactului transpartinic pentru educatie, Bolcas a aratat ca invitatia facuta de presedintele PSD, Mircea Geoana, partidelor politice de a realiza acest pact “a aparut, in mod straniu, ca un act de executare a directivei presedintelui Traian Basescu”. Liderul PRM a catalogat pozitia acestuia drept “surprinzatoare”, afirmand ca orice problema a invatamantului trebuie sa porneasca dintr-o analiza lucida si critica a unei situatii, analiza la care trebuia supus si documentul elaborat de comisia prezidentiala, urmand ca apoi sa se traga concluzii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.