Pentru a-si asigura in viitor sanse pentru depasirea pragului electoral, UDMR se vede nevoita sa reflecteze asupra unei lungi liste de solicitari lansate de Laszlo Tokes si sustinatorii sai.
Daca nu vor sa se vada la urmatoarele alegeri scosi pe "tusa" scenei politice, liderii UDMR sunt obligati sa-l convinga pe episcopul Laszlo Tokes sa candideze pe lista Uniunii pentru europarlamentare. Doar ca la intalnirea de la Cluj liderul Consiliului National Maghiar din Transilvania a venit cu o intreaga lista de solicitari. Formulate in numele CNMT si al celorlalte organizatii care sustin candidatura lui Laszlo Tokes, cererile, stranse sub numele de Programul Solidaritatii Nationale, vizeaza o paleta larga de subiecte: de la autonomie la "schimbari radicale in sistemul unipartid al UDMR". Printre solicitari se gasesc reluarea dezbaterilor publice asupra legii minoritatilor si intarirea cadrului juridic al autonomiei culturale, dar si asigurarea unui sprijin politic si logistic pentru organizarea referendumului privind acordarea unui statut juridic special Tinutului Secuiesc. In plus, in cazul alegerilor europarlamentare, locurile de pe lista comuna ar urma sa se imparta in functie de rezultatele obtinute la precedentele alegeri sau in baza unor prealegeri interne organizate in comun


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.