Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de revocare din functia de ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiilor a lui Zsolt Nagy si numirea in acest post a lui Iuliu Winkler, informeaza Administratia Prezidentiala, informeaza NewsIn.

Liderul UDMR Marko Bela a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Uniunea il propune pe secretarul de stat pentru Comert, Iuliu Winkler, in functia de ministru al Comunicatiilor in locul ministrului suspendat Zsolt Nagy.

Marko a tinut sa sublinieze ca Winkler are nu numai pregatirea politica necesara pentru ocuparea acestei functii, dar si pe cea profesionala, deoarece a terminat chiar facultatea de telecomunicatii, nu doar pe cea economica. “Consideram ca va putea sa asigure continuitatea in fruntea acestui minister”, sustinea liderul UDMR.

De altfel, presedintele Uniunii s-a declarat multumit de activitatea desfasurata in cei doi ani si jumatate de Nagy Zsolt, care a fost un membru performant al Executivului si a reusit sa faca vizibil un domeniu care inainte nu era foarte cunoscut. “Ii datorez multumiri din partea UDMR”, a afirmat Marko, care a adaugat ca Nagy va lucra la cabinetul sau, in calitate de secretar international al UDMR si va ramane candidat la PE.

Pe 26 iulie a expirat termenul suspendarii lui Nagy, ceea ce inseamna si pierderea calitatii de ministru. Marko a reluat ideea ca nu a existat niciun fel de motive intemeiate pentru suspendarea si urmarirea penala a lui Nagy Zsolt. Presedintele UDMR a adaugat ca ar fi trebuit ca, in timpul acestor 45 de zile legale, parchetul ar fi trebuit sa incerce sa ajunga la o concluzie.

Conducerea Ministerului Telecomunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a fost asigurata interimar de catre ministrul Borbely Laszlo, in urma suspendarii lui Nagy Zsolt, in 11 iunie, care este urmarit penal in dosarul privatizarilor.Ancheta este in curs, iar procurorii continua cercetarile.

Premierul Tariceanu a trimis la Cotroceni nominalizarea lui Winkler pentru ministerul tehnologiei tot joi, dupa nominalizarea formala a acestuia pentru postul ce revine UDMR, de catre liderul Uniunii, Marko Bela.

Winkler, care a absolvit electronica si telecomunicatii, dar si economie, a devenit consilier judetean de Hunedoara, din partea UDMR, in 1996, in 1999 a fost numit subprefect al aceluiasi judet. In 2000 a fost ales deputat si a facut parte din comisia de buget-finante, iar din 2004 a fost ministru delegat pentru comert. In urma retrsucturarii guvernamentale, Winkler a fost numit secretar de stat in ministerul pentru IMM-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.