Liderul PLD, Valeriu Stoica, a declarat la sfarsitul saptamanii ca, daca formatiunea pe care o reprezinta nu va atinge tinta pe care si-a propus-o in aceste alegeri, de 10%, atunci constituirea polului de centru-dreapta s-ar putea prelungi.

"Daca rezultatul nu va fi foarte bun, inseamna ca nu s-a produs inca acea clarificare la nivelul electoratului liberal, iar discutiile privind unificarea fortelor de centru-dreapta s-ar putea sa fie prelungita", a spus Stoica. El a tinut sa precizeze ca aceasta clarificare din partea electoratului liberal se va produce in momentul in care PNL si Calin Popescu Tariceanu "nu vor mai fi la putere si nu vor mai avea la indemana bugetul tarii".

Stoica a tinut, de altfel, sa arate ca "miza alegerilor pentru Parlamentul European nu este decisiva pentru PLD", iar alegerile locale reprezinta "cea mai importanta piatra de incercare pentru PLD", acest lucru reprezentand validarea liberal-democrata la nivel local. De asemenea, Stoica a declarat ca, pana la alegerile pentru Parlamentul European, PD si PLD "nu vor mai semna niciun fel de acord", in afara protocolului de colaborare existent, preocuparea liberal-democratilor in perioada urmatoare fiind campania pentru PE.

El a infirmat astfel informatiile aparute in presa cu privire la constituirea, in perioada urmatoare, a unei "uniuni populare intre PD si PLD", precizand ca "principala preocupare a PLD, in acest moment, o reprezinta alegerile europarlamentare".

"Important este ca in acest moment PD si PLD au un cadru de colaborare, un acord care este suficient pentru aceasta perioada. Dupa alegerile pentru PE vom decide impreuna cum vom continua discutiile pentru unificarea fortelor de centru-dreapta", a afirmat el.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.