Intr-un sondaj CSOP dat publicitatii ieri-seara, Traian Basescu a luat un usor avans fata de Adrian Nastase depasindu-l cu 0,3%. Si la partide, situatia este in favoarea Aliantei PNL-PD care a intrecut Uniunea PSD+PUR cu un procent de 0,4%. Potrivit sondajului CSOP realizat saptamina trecuta (in perioada 19-21 noiembire) Traian Basescu are 40,2% fata de 39,9% cit are Adrian Nastase. Urmeaza la distanta mare Corneliu Vadim Tudor (PRM) cu 12% si Marko Belo (UDMR) cu 4,2%. In rest, 3,8% din populatie voteaza cu alt candidat neprecizat.

La partide situatia este la fel de echilibrata. Potrivit sondajului CSOP, Pe primul loc este Alianta DA cu 39,5% urmata de Uniunea PSD+PUR cu 39,1%. PRM este la o distanta mult mai mare de 11,5% si UDMR cu 5,7%. CSOP a masurat si intentia de a participa la vot si a aflat ca 61,9% vor vota cu siguranta, 9,5% "probabil" vor merge la alegeri. Procentul celor care in mod sigur nu vor vota este destul de ridicat de 17,4%. Sondajul a fost efectuat la cererea Aliantei PNL-PD si are o marja de eroare de +/-3%. Din datele prezentate au fost scoase din calcul procentele celor care nu stiu cu cine voteaza sau sint nehotariti. Sondajul CSOP este primul care confirma un echilibru intre candidatii Aliantei si ai Uniunii PSD+PUR si infirma sondajele comandate de interpusii PSD care aratau diferente de 10 procente intre Adrian Nastase si Traian Basescu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.