Consilierul municipal al PC Octavian Petrovici a declarat ieri ca primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a intrat ilegal in concediu pentru ca nu a desemnat pe nimeni sa-l in inlocuiasca in perioada cand va lipsi, asa cum prevede legea, motiv in plus pentru PC de a-i cere suspendarea.

"Primarul general al Capitalei este in acest moment absent nemotivat", a spus Petrovici. Dupa cum afirma consilierul PC, Videanu si-a luat un rest de concediu de anul trecut. Potrivit lui Octavian Petrovici, legea spune ca in sedinta consiliului general in care primarul isi anunta concediul de odihna anual, el trebuie sa aduca la cunostinta consiliului si dispozitia prin care unul dintre viceprimari este abilitat sa-i indeplineasca atributiile pe durata concediului, lucru pe care Videanu nu l-a facut.

Petrovici a mai spus ca primarul mai incalca legea si pentru ca aceasta spune ca restul de concediu din anul anterior se obtine numai in situatii exceptionale si cu aprobarea consililului general, informeaza NewsIn.

"Aceasta incalcare a legii reprezinta un motiv in plus pentru demersul nostru de suspendare din functie a primarului general", a mai spus Petrovici adaugand ca PC va depune luni, la Prefectura Bucuresti o sesizare legata de concediul lui Videanu.

Consilierii municipal ai PC au spus ca vor veni cu propunerea de suspendare a lui Adriean Videanu la primul Birou Politic al partidului, care dupa spusele lui Petrovici va avea loc, probabil, in doua saptamani.
Consilierii PC au decis duminica sa inainteze conducerii partidului o propunere pentru a demara procedura de suspendare din functie a primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, conservatorii reprosandu-i acestuia lipsa unei strategii pentru combaterea efectelor caniculei.

Petrovici a declarat saptamana trecuta ca motivele pentru care PC ar urma sa demareze procedura de demitere sunt neprezentarea in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti a unui raport privind starea orasului, precum si lipsa unei strategii anticanicula pentru capitala La aceste motive se adauga si altele, respectiv modul in care Primaria Generala a gestionat scandalul "Bordei", dar si lipsa din oras si din tara a lui Videanu exact in perioada in care bucurestenii se luptau sa faca fata caniculei. In acest sens, conservatorul s-a plans ca Videanu nu a participat la reuniunea comitetelor de urgenta pentru contracararea efectelor caldurii.

Petrovici preciza intr-un comunicat de presa ca primarul general nu a prezentat niciodata Consiliului un raport trimestrial privind starea economica, sociala si de mediu a orasului. Potrivit consilierului municipal, consilierii conservator ii vor cere lui Adriean Videanu sa inceapa dotarea cu aer conditionat a mijloacelor de transport in comun si procesul de plantare a 100 de mii de copaci, actiuni deja aprobate de Consiliul General al Capitalei.

Petrovici a aratat ca Partidului Conservator le-ar putea da consilierilor, in cadrul sedintei conducerii din luna august, un acord de principiu pentru strangerea celor 500.000 de semnaturi necesare de la populatia Bucurestiului pentru suspendarea din functie a primarului Videanu. Odata incheiat procesul strangerii semnaturilor, prefectura va organiza un referendum, care, potrivit lui Petrovici, ar putea avea loc o data cu alegerile europene si referendumul pe votul uninominal, cand, separat, cetatenii Capitalei, ar putea fi intrebati daca aproba sau nu suspendarea primarului Videanu.

Adriean Videanu, care a lipsit din oras toata saptamana trecuta, s-a intors din strainatate, unde isi petrecea concediul, marti, pentru a participa la eforturile Primariei Generale din Bucuresti de a contracara efectele caniculei. Ziarul "Gandul" a sustinut insa ca Videanu a stat doar o zi in Bucuresti, cand a fost codul rosu, si apoi ar fi plecat pe ascuns inapoi in concediu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.