Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat, ieri, la Timisoara, ca formatiunea politica din care face parte va mentine in continuare ideea retragerii trupelor din teatrele de operatiuni amplasate in zone indepartate, cum ar fi Irakul.

"Este una dintre initiativele noastre si in continuare consideram ca aceasta tema a prezentei trupelor militare in Irak trebuie sa faca obiectul unei dezbateri publice. E bine ca deciziile sa nu fie luate undeva intr-un cerc restrans, ci si pe baza consultarii oamenilor", a spus Melescanu, citat de Mediafax. Ministrul a adaugat ca retragerea trupelor trebuie discutata si cu aliatii, iar sprijinul militar roman ar trebui concentrat spre zona Balcanilor.

"Dincolo de acest obiectiv care ramane, suntem foarte constienti de nevoia de a avea credibilitate, de a ne respecta angajamentele si orice dezbatere pe care o vom avea in viitor pe aceasta tema, chiar daca vom ajunge la decizia retragerii trupelor, ea ar trebuie sa se faca in urma unor consultari si negocieri cu tarile aliate, depindem de ei si ei depind de noi. Orice plecare intempestiva nu se poate intr-o asemenea coalitie multinationala sau, in general, in teatre ca Afganistanul sa iei o decizie si sa pleci, pentru ca foarte multi depind de tine. Pentru noi ramane un obiectiv politic, in continuare, de a reduce prezenta noastra in aceste zone mai indepartate si de a ne concentra pe actiuni de sprijin pe zona Balcanilor si in alte regiuni", a precizat Melescanu. Cu cateva luni in urma, PNL aduna semnaturi de la populatie pentru retragerea trupelor din Irak.

Ministrul Apararii a fost prezent, ieri, la Timisoara cu ocazia ceremonialului de plecare a Batalionului de Infanterie 32 "Mircea", in zona Dhi Qar, in sudul Irakului, intr-o misiune care va dura sase luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.