Adrian Nastase incearca sa revina in forta in prim-planul scenei politice prin implicarea directa in relatia dintre PSD si PNL

Timp de doua zile, fostul prim-ministru a vorbit, prin interviuri, despre nevoia asumarii unei guvernari transparente PSD-PNL pentru urmatorii cinci ani. In caz de refuz, liderul PSD a avertizat asupra pericolului ca liberalii sa fie loviti de o motiune de cenzura si sa ramana, implicit, fara premier. Liberalii au respins categoric ipoteza unei guvernari PNL-PSD, sustinand ca Adrian Nastase "nu este indreptatit" sa propuna astfel de proiecte.

Firimituri pentru clientela PSD

"Liberalii spun: Nu suntem de acord cu asa ceva - unii dintre ei -, nucleul nostru dur nu e de acord. Nu. De fapt este vorba de o clientela a PNL-ului care nu doreste ca ei sa fie dislocati de la putere, desi au numai 20% din voturile din Parlament si dau intre timp niste firimituri unei parti din clientela politica a PSD, iar pretul va fi platit de catre PSD la alegeri in totalitate, ca partid", a decretat Nastase, intr-un interviu acordat ieri, RRA, citat de Rador. El este de parere ca daca PNL nu accepta, atunci PSD "trebuie sa bata cu pumnul in masa si sa spuna: Bine, baieti, e in ordine. Nu vreti, a doua zi, motiune de cenzura, discutam cu un alt prim-ministru si cu altcineva care va dori sa faca acest lucru".

Nastase a prezentat si varianta unei opozitii dure si radicale pana in momentul alegerilor


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.