Simpatizantii liberalilor, fie ai PLD, fie ai PNL, sunt mult mai dezinhibati fata de sexualitate, decat cei ai social-democratilor.
Electoratul liberal, fie al PLD, fie al PNL, este cel mai tolerant cu privire la subiecte tabu precum: relatiile sexuale inainte de casatorie, metodele contraceptive, avortul, prostitutia, homosexualitatea sau droguri, releva Barometrul de Opinie Publica lansat ieri de Fundatia Soros si realizat de Gallup Romania.

Intr-un exercitiu realizat de sociologul Mircea Kivu pe baza datelor din sondaj, pe o scara a tolerantei de la -1 la ·1, simpatizantii PLD obtin 0,71%, urmati de simpatizantii liberali cu 0,27% si de cei ai PNG cu 0,235. Alegatorii PNTCD (-0,06%) si ai UDMR (-0,05%) sunt cei mai intoleranti, alaturi de cei nehotarati (-0,19%). Simpatizantii PSD nu stau nici ei prea bine la capitolul dezinhibitii, scorul inregistrat fiind negativ: -0,02.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.