Conducerea PSD a iesit la atac pe toate fronturile la acest sfarsit de saptamana. Aceasta este, de altfel, strategia "de etapa" a partidului, dupa cum ne-au declarat surse din PSD: atac virulent la adresa presedintelui Traian Basescu, a PD, dar si a Guvernului Tariceanu.

Intentia de a cumpara aeronave prezidentiale demonstreaza nepasarea lui Traian Basescu fata de pensionari, a afirmat ieri liderul PSD, Mircea Geoana, intr-un comunicat. Opozitia presedintelui Basescu fata de promulgarea legii pensiilor reprezinta "o cruda nepasare fata de milioanele de pensionari pe care i-a amagit cu vorbe-n vant in campaniile electorale", a declarat, pe un ton populist, liderul PSD. Mircea Geoana a declarat ca valoarea aeronavelor pe care Presedintia ar intentiona sa le cumpere este "estimata la 300 de milioane de euro", aceasta fiind, de fapt, o informatie vehiculata in presa. El a adaugat ca aceasta suma este "aproape egala cu suma necesara alocarii suplimentare de la bugetul de stat pentru completarea bugetului asigurarilor de stat in vederea acoperirii efortului necesar majorarii pensiilor cu 43% de la 1 ianuarie 2008".

Guvernul, acuzat de impostura politica

Ca sa nu mai fie acuzati ca joaca la doua capete si ca au intelegeri ascunse cu PNL, pesedistii au atacat ieri si Guvernul Tariceanu. Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a afirmat ca Executivul a dat dovada de "impostura politica" in privinta modului in care a actionat la legea de majorare a pensiilor. "Acest Guvern dovedeste, in multe dintre situatii, si o competenta indoielnica, si slabiciune, si, uneori, as spune, o impostura politica", a afirmat Corlatean. "Guvernul pur si simplu trebuie sa execute, are obligatia sa execute ceea ce Parlamentul, la propunerea PSD, a adoptat", a adaugat secretarul general al PSD.

La randul sau, si deputatul Eugen Nicolicea a iesit ieri la atac, la adresa PD, de data aceasta. El i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui Basescu, in care ii precizeaza ca, de fapt, PD s-a opus proiectului PSD privind votul uninominal si ii cere sa-i determine pe democrati sa sustina acest proiect.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.