Viktor Orban, presedintele celui mai mare partid de opozite din Ungaria - FIDESZ -, recomanda fortelor politice din Ungaria sa nu intervina in disputele din viata politica maghiara din Transilvania, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Orban a participat vineri la Universitatea de Vara studenteasca de la Baile Tusnad, unde a avut o intilnire si cu episcopul Tokes Laszlo, presedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania.

Inainte de intrunire, presedintele FIDESZ a declarat ca este greu sa se realizeze o unitate in viata politica maghiara din Transilvania si ca cea mai mare greseala pe care o pot face partidele din Ungaria este sa intervina. In opinia politicianului ungar, problema Budapestei este aceea de a astepta ca maghiarii din Transilvania sa-si rezolve singuri problemele, adaugind ca recomanda tuturor fortelor politice din Ungaria, inclusiv propriului partid, sa nu creada ca de la Budapesta se vad mai bine lucrurile decit din Transilvania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.