Fostul lider PSD, Adrian Nastase, il acuza pe presedintele partidului, Mircea Geoana pentru ca a contramandat o intalnire care trebuia sa aiba loc marti, impreuna cu Petre Roman. Cei trei stabilisera sa discute despre pactul national privind educatia.

Nastase sustine, pe blogul sau, ca, in timpul receptiei oferite de ambasadorul Frantei, cu ocazia zilei nationale, ar fi stabilit cu Geoana si Petre Roman sa aiba o intrevedere, care urma sa se desfasoare la sediul PSD din Kiseleff, marti, 18 iulie, pentru a discuta in legatura cu un eventual pact national in domeniul educatiei.

Fostul premier povesteste insa ca presedintele PSD l-a mintit si a contramandat intalnirea, preferand sa se intalneasca doar cu Petre Roman. El spune ca marti dimineata a primit un mesaj de la secretara lui Geoana, acesta transmitandu-i ca a intervenit o modificare in programul sau, iar reuniunea va fi reprogramata in august.

Pe acelasi blog, Nastase relateaza ca a aflat, cu surpindere, ca intalnirea a avut totusi loc, Petre Roman declarand la Antena 3 ca s-a vazut cu presedintele PSD. Roman ar fi sustinut ca a cerut explicatii legate de absenta lui Nastase, iar Geoana ar fi replicat ca fostul premier era prea ocupat si nu a putut veni la reuniune.

Fostul premier Adrian Nastase a criticat, miercuri, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, modul in care presedintele PSD, Mircea Geoana, gestioneaza partidul si faptul ca in ultimii doi ani nu a primit niciun fel de sprijin din partea conducerii social-democrate.

Adrian Nastase a declarat la Realitatea TV ca dupa doi ani si jumatate in care a fost doar un simplu membru de partid, s-a decis sa revina in structura de conducere a PSD. Nastase a precizat insa ca nu isi doreste postul lui Mircea Geoana, dar il critica pe acesta pentru modul in care gestioneaza situatiile criza prin care trece partidul. "Nu pot dupa 17 ani sa ma uit cum partidul asta se face pulbere din cauza unor orgolii si ambitii si din cauza incapacitatii de a forma o echipa", a spus fostul lider al social-democratilor.

Fostul premier l-a criticat pe actualul sef al PSD pentru ca nu numai ca nu i-a oferit vreun sprijin in ultimii doi ani, dar chiar a incercat sa-l marginalizeze in cadrul partidului.

De asemenea, Nastase l-a acuzat, saptamana trecuta, pe Geoana, pe blogul sau, de complicitate cu cei care ii instrumenteaza dosare politice, pentru ca le-ar fi cerut colegilor sai sa nu se ralieze proiectelor propuse de fostul premier pentru ca acestuia i se pregatesc dosare si mai grele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.