Democratii au demarat pregatirile pentru campania electorala dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European. Cap de lista va fi, cel mai probabil, vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde, considerat a fi "tipul de candidat ideal" pentru democrati. Desi nu au conturat inca un calendar al strategiei pentru campanie, democratii si-au identificat adversarii din campania electorala: PSD si PNL.

Din cei 55 de candidati ai PD pentru alegerile europarlamentare, democratii si-au propus sa selecteze 14-17 persoane eligibile pentru a deschide lista formatiunii. in capul listei se va afla, cel mai probabil, vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde, a stabilit conducerea PD, convocata ieri de secretarul general al partidului, Vasile Blaga. Cat despre cel pe care il vor pune in fruntea listei, secretarul general al PD a avut numai cuvinte de lauda: vorbeste multe limbi straine, cunoaste indeaproape institutiile europene, are experienta necesara pentru un europarlamentar, a fost de patru ori ministru, are relatii foarte bune in grupul PPE. La randul sau, Frunzaverde a recunoscut ca va accepta sa candideze, daca partidul i-o va cere. Pana atunci insa fiecare candidat va fi evaluat in perioada verii in functie de contributia pe care o va aduce pentru pregatirea campaniei.

Lui Marinescu i se pregateste excluderea

Surse din cadrul PD ne-au declarat ca va fi luata in discutie excluderea din partid a senatorului democrat Marius Marinescu. Unul dintre motive este prezenta lui Marinescu alaturi de reprezentanti ai PSD, ca Ion Iliescu sau Marian Vanghelie, la protestul pentru conservarea parcului Bordei din Capitala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.