Deputatul PSD afirma ca s-a saturat ca toata lumea sa fie cu ochii pe el

Viorel Hrebenciuc nu are, potrivit declaratiei de avere, conturi fabuloase, ba chiar s-a imprumutat cu 10.000 euro de la banci. Este foarte greu de gasit si in scriptele Registrului Comertului. Cu toate acestea, familia Hrebenciuc este una dintre cele mai prospere. Si daca Hrebenciuc senior este cunoscut ca un abil politician, juniorul s-a lansat puternic in afaceri. La prima vedere, fara vreun suport important din partea tatalui.

Viorel Hrebenciuc si-a capatat renumele de facator si desfacator al politicii si al afacerilor, fiind aratat cu degetul de toata lumea ca principal regizor al aliantelor politice sau de business. Deputatul PSD pozeaza intr-un politician umil, care nu are nicio treaba cu ce se petrece pe scena politica sau cu diferite afaceri dubioase. Mai este actionar la o singura firma, are conturi subtirele, cateva hectare de teren si un imobil.

De cealalta parte, fiul sau, Andrei Hrebenciuc, in varsta de 23 de ani, a devenit un important vector de imagine al familiei - plus o avere personala estimata la aproape doua milioane de euro - dupa ce a pus mana pe mezina presedintelui Basescu. Andrei are afaceri prospere in domeniul comertului cu haine. La o privire atenta asupra afacerilor, ai putea crede ca, de fapt, Andrei este cel care isi crediteaza parintii, si nu invers. Lui Viorel Hrebenciuc ii place sa stea doua randuri mai in spate si nu se expune in companii cu contracte dubioase. In schimb, asociatii lui Hrebenciuc nu se feresc deloc de banul public si au ars destul petrol de pe la rafinaria din Onesti.

Afacerile lui Andrei

Andrei Hrebenciuc este actionar la cinci firme despre care nu s-a auzit sa aiba contracte cu banul public. El este coactionar cu Nita Bogdan Ionut la restaurantul-barLa magic Roma, fiecare avand cate 50% din actiuni. Momentan, societatea figureaza la Registrul Comertului cu activitatea temporar suspendata si cu datorii consistente. Bilantul pe anul 2005 arata datorii de 104.577 lei si active in valoare de 22.330 lei. Celelalte patru societati se ocupa de activitati in domeniul comertului si confectiilor textile. Nu este foarte clar de ce ar fi avut nevoie Andrei Hrebenciuc de patru firme in acelasi domeniu de activitate, dar orice contabil isi da seama ca este vorba despre o jonglerie financiara ce a devenit sport national privind transferurile activelor si ocolirea platilor catre stat.

Profituri Si pierderi

Moda Zilei Group SRL este o firma infiintata pe 11 iunie 2004 si are sediul in strada Victor Manu, in zona Iancului-Vatra Luminoasa din Bucuresti. Obiectul principal de activitate este comert cu ridicata al imbracamintei si incaltamintei. Andrei este asociat fifty-fifty alaturi de Ciocirlan Vlad Alexandru, iar firma are capital social de 200 de lei, adica minimul cerut de lege. Pentru anul 2003, aceasta societate a reusit performanta de a acumula datorii de 306.544 lei la o cifra de afaceri de 148.088 lei. Veniturile in anul 2005 au fost de 162.769 lei, iar cheltuielile de 274.273 lei. Este clara tendinta de a ingloda firma in datorii, mai ales ca, in anul 2004, cand s-a infiintat, profitul a fost de 510.992 lei, suma care acopera de departe datoriile din anul 2005.

Alta Moda Zilei

La baza afacerilor lui Andrei se mai afla o societate - Moda Zilei SRL -, infiintata in anul 1991, unde asociata lui Andrei Hrebenciuc este Penciu Mirela Luminita, in varsta de 46 de ani (50,23% din actiuni). Culmea este ca Mirela Penciu figureaza cu domiciliul la aceeasi adresa din Calea Victoriei unde au avut domiciliul din actele de identitate Andrei Hrebenciuc si Ciocirlan Alexandru. Datoriile acestei societati sunt de 3.396.262 lei si are active circulante in valoare de 3.472.860 lei. Cifra de afaceri a societatii pentru anul 2005 a fost de 3.037.318 lei. Se vede ca datoriile de 1.258.656 lei din 2004 au crescut si in 2005. Problema este a activelor imense, care sunt folosite probabil pentru a asigura profitul celorlalte companii.

Fashion pe toate liniile

Pe numele lui Andrei Hrebenciuc au mai aparut anul trecut doua firme, in acelasi parteneriat cu Ciocirlan Vlad Alexandru si tot in cota de fifty-fifty. Este vorba de Vero Moda Fashion si Vlad Family Fashion, ambele cu adresa in strada Victor Manu. Vlad Family Fashion a fost infiintata in anul 2005 si si-a mutat sediul din localitatea Caldararu, judetul Ilfov, la noua adresa din Bucuresti. Profitul din 2005 a fost de 780.361 lei, dar asta fara sa fie achitate datoriile de 1.198.315 lei. La Vero Moda Fashion bilantul nu a fost facut public inca, dar domeniul de activitate este acelasi.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.