Liderul Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, a declarat ieri pentru A.M.Press, ca aprecierea facuta sambata de vicepresedintele PNL, Eugen Nicolaescu, potrivit careia liberalii vor ramane la guvernare si dupa alegerile din 2008, are la baza existenta unor “strategii PSD-PNL”.
“Aceste 'strategii' erau la moda in PNL si pe vremea cand eu eram presedintele formatiunii. Entuziasmul si siguranta declaratiei domnului Nicolaescu se datoreaza tocmai acestor „strategii” pe care Partidul National Liberal le face cu stanga politica. Eu am incercat, cat am fost presedinte al PNL, sa le schimb mentalitatea, dar recunosc faptul ca nu am reusit. PNL doreste in continuare sa fie un partid de elite, care sa nu depaseasca zece la suta in sondaje si care sa recurga constant la tot soiul de combinatii politice”, a spus Stolojan. Liderul PLD a adaugat ca, in opinia sa, nu este deloc exclusa posibilitatea ca din 2008 Romania sa aiba o guvernare PSD-PNL.

“Daca fortele de centru dreapta nu vor reusi sa se unifice intr-o structura politica care sa le asigure guvernarea, se prea poate sa avem o guvernare PSD in colaborare cu PNL. Cand spun „structura politica”, nu ma refer neaparat la o alianta electorala PD-PLD. Ambele partide stau foarte bine in sondaje, asa ca pentru ca dreapta sa preia puterea, nu este neaparata nevoie de o alianta electorala. In plus, atunci cand vorbesc despre fortele de centru dreapta, eu nu ma limitez doar la PD si PLD, ci ma gandesc si la partidele crestin-democrate”, a mai spus liderul PLD, care nu a precizat, insa, la care partid crestin-democrat se refera. Mai mult, Stolojan a declarat ca schimbarea de atitudine a partidelor politice, si in special a PSD-ului, fata de introducerea votului uninominal, se datoreaza situatiei reflectate de sondajele de opinie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.