Liderii liberali il someaza pe seful statului sa promulge cresterea pensiilor, iar daca nu o va face ii sugereaza sa demisioneze

Varujan Vosganian ii spune explicit presedintelui sa plece de la Cotroceni daca nu e de acord cu majorarea pensiilor. Fostul ministru Teodor Atanasiu anunta ca PNL vrea convocarea unei sesiuni extraordinare pe aceeasi lege, demers la care s-a raliat si PSD. Recent, doi pesedisti - Viorel Hrebenciuc si Ioan Stan - l-au amenintat pe seful statului cu declansarea unei noi proceduri de suspendare daca nu promulga cresterea pensiilor.

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a sustinut ieri, la Iasi, ca majorarea pensiilor poate fi suportata de buget, orice opinie contrara, inclusiv cea a presedintelui Basescu, fiind nefundamentata. "Mi-e limpede ca domnul presedinte este suparat ca ideea majorarii pensiilor nu i-a venit dansului. Daca majorarea pensiilor este posibila sau nu, se va vedea la Legea bugetului pe 2008. Daca aceasta va trece de Parlament, dar nu va fi promulgata de presedinte, cred ca acesta ar trebui sa plece. Daca nu va trece de Parlament, plecam noi", a declarat ministrul Economiei, citat de Mediafax. El a explicat ca, daca Guvernul va putea sa sustina in 2008 de la buget majorarea pensiilor, atunci va putea sa o sustina si in anii urmatori, intrucat - sustine ministrul - Romania va inregistra o puternica crestere economica.

Sesiune extraordinara

Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a anuntat, sambata, ca liderii liberali au decis sa solicite convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, daca presedintele refuza sa promulge legea privind majorarea pensiilor. Atanasiu a precizat ca PNL vrea ca legea sa fie dezbatuta in regim de urgenta si apoi sa fie retrimisa presedintelui, care, potrivit Constitutiei, va fi obligat sa o promulge si sa o trimita la Monitorul Oficial. El a adaugat ca opozitia sefului statului fata de legea pensiilor este doar o actiune politica, seful statului vrand sa se faca remarcat in acest subiect.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.