"Principiile inaintea politicii." Acesta este crezul liberalului Ioan Ghise, pe care l-a postat pe pagina personala de Internet. La fel ca el, Dan Voiculescu, Cristian Boureanu sau Adrian Nastase si-au impartasit vorbele de duh dupa care isi ghideaza cariera politica. Mai sustin si ca le-au aflat din lectia pe care le-a dat-o domeniul in care activeaza, asa ca politicienii si-au promovat tocmai "crezul" cu iz electoral.

Pe unde trece "drumul" lui Voiculescu

Dan Voiculescu nu imparte oamenii in prieteni si dusmani, este satisfacut de munca indarjita si mandru de drumul pe care l-a ales in viata. Acelasi drum care l-a facut sa fie nominalizat ca unul dintre "mogulii" din presa si care l-a adus la Curtea de Apel cu un dosar de colaborare cu Securitatea. Dincolo de mesajele populiste pe care le transmite saptamanal, ca lider al Partidului Conservator, Dan Voiculescu are principii pe care le-a impartasit electoratului pe pagina personala de Internet. Ce crede Voiculescu despre cei care i-ar putea fi dusmani? Doar ca nu il cunosc indeajuns: "Nu impart oamenii in prieteni si dusmani. Prefer sa consider ca exista unii oameni care ma cunosc si altii care nu ma cunosc.
Cunoscandu-te cu adevarat, orice dusman iti poate deveni prieten". Dintre maximele liderului conservator privind munca, destinul si dragostea de neam: "Singura sursa reala de competitivitate a Romaniei este materia cenusie, inteligenta extraordinara a romanilor", "Munca, munca indarjita, iti da doua mari satisfactii: sa produci valoare adaugata si sa-ti fii propriul stapan", "Daca ar fi s-o iau de la inceput, as alege acelasi drum. Drumul meu", mai sustine "Felix".

"Nu sunt atent la exprimare, dar promit sa fiu"

Ca Marian Vanghelie nu se pricepe la vorbe, o recunoaste si el, dar promite sa fie mai atent la "exprimare" pe viitor. "Sunt sincer si onest", incepe Vanghelie expunerea personalitatii sale, menite sa ii sublinieze competentele ca edil, aflat in slujba bucurestenilor din sectorul 5. "Pun pasiune si convingere in tot ceea ce fac. Sunt hotarat sa schimb tot ce nu merge bine. Nu am liniste pana nu vad lucrurile duse pana la capat. Nu ma pricep la carpeli. Cand ma apuc, refac din temelii", mai povesteste Vanghelie. Cat despre slabiciunile lui, primarul PSD le recunoaste deschis, in incercarea de a-si explica modul de comportare, in fraze scurte: "Uneori nu reusesc sa fiu punctual, pentru ca vreau sa fac prea multe deodata. Vorbesc direct, la obiect si necenzurat. Nu-mi pregatesc discursul, desi poate ar trebui. Nu sunt atent la exprimare, dar promit sa fiu".

Ponta tine la umor

Desi in acelasi partid cu un primar neatent la discursuri, "micul Titulescu" al PSD, Victor Ponta, nu tine atat de mult la calitatile de orator, cat la simtul umorului. "Crezul" lui Ponta in materie de politica: "Daca exista ceva ce doresc sa nu-mi pierd, acest ceva este simtul umorului. Fara umor si autoironie, poti sa innebunesti in politica", a sustinut pesedistul, pe pagina personala de Internet.

Nastase s-a "construit" in ani de zile

De departe cel mai activ dintre politicienii cu blog-uri, Adrian Nastase isi expune frecvent gandurile pe pagina personala de Internet. Consideratii despre politica, despre viata, in general. Sub o poza alb-negru din tinerete, Nastase si-a expus o parte din invataturile de viata. "Un bun diplomat se construieste in ani de zile", a venit sfatul fostului diplomat PSD pentru tinerii pe care conteaza pentru a reusi in politica - "cred in viitor si in noi toti, cei angajati in aceasta batalie", a continuat fostul premier al Romaniei.

Boureanu, acest "Gica contra" al PLD

"Cred intr-o Romanie normala, o democratie pe model occidental, cu o economie de piata intr-adevar functionala si o clasa de mijloc puternica (...) Daca cineva spune ca nu se poate, eu spun: <BA DA, SE POATE!>", scrie deputatul PLD Cristian Boureanu pe pagina sa de Internet, inspirat de spontaneitatea copiilor.

Gusa: "dracii nu sunt atat de negri"

Liderul PIN, Cozmin Gusa, are si el un crez pe care il urmeaza in viata, preluat din intelepciunea altora. "Un prieten drag imi spunea candva ca problema in Romania nu e neaparat ca dracii sunt atat de negri, cat mai ales ca nici ingerii nu sunt atat de albi! Aceasta este Romania mea, pe care totusi o iubesc. Fiindca este tara in care am crescut si in care imi cresc si eu, la randul meu, copiii", sustine Gusa.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.