Apele sunt iar tulburi in PSD. Presedintele Mircea Geoana s-a vazut iarasi obligat sa raspunda unor critici venite chiar din partea unui membru PSD, in speta Sorin Oprescu. Asadar, nefiind vorba de fapt chiar de un neica nimeni, Geoana a pasat problema, mentionand ca organizatia din care face parte Oprescu se va ocupa de declaratiile acestuia conform carora presedintele PSD este vinovat pentru scaderea in sondaje a partidului.

Dan Tudorache, presedintele Organizatiei PSD sector 1, a declarat ca Sorin Oprescu se bucura de sprijinul sau si nu va ridica astazi in Comitetul Executiv aceasta problema. Pe de alta parte, Tudorache a tinut sa sublinieze ca nu este de acord cu membrii de partid care isi critica public liderii, fara sa fi discutat despre acest lucru in interiorul formatiunii.

Presedintele PSD Mircea Geoana a raspuns, in urma cu doua zile, la Craiova, declaratiilor lui Sorin Oprescu la adresa sa, conform carora liderul PSD ar trage partidul in jos, spunand ca organizatia PSD Bucuresti va decide masurile care se impun in acest caz, transmite NewsIn. „Domnul Oprescu este un membru al unei organizatii din Bucuresti. Organizatia din care face parte va lua act de declaratiile sale si acel for va lua masurile care se impun“, a declarat Geoana. Mircea Geoana a adaugat ca, desi orice declaratie impotriva unui membru al conducerii partidului se sanctioneaza conform statutului, prevederea nu se poate aplica in cazul lui Oprescu, acesta nefiind membru cu functie in partid. Presedintele social-democrat a facut aceasta declaratie la Craiova, inainte de a intra in sala unde se desfasura conferinta de alegeri a filialei municipale PSD. Fostul contracandidat al lui Geoana la presedintia PSD in cadrul congresului din decembrie 2006, Sorin Oprescu, a sugerat, recent, intr-un interviu, ca „PSD nu creste in sondaje din cauza lui Mircea Geoana“. De asemenea, Oprescu a mai afirmat, in cadrul aceluiasi interviu, ca grupul de la Cluj - care este critic la adresa lui Mircea Geoana si a lui Ion Iliescu - ar trebui sa paraseasca partidul. Senatorul Oprescu, unul dintre apropiatii care i-au ramas fideli lui Ion Iliescu, a mai spus ca grupul de la Cluj ar intentiona o aliere a PSD cu PD si „slujirea spornica a lui Traian Basescu“, motiv pentru care, in opinia sa, Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas ar trebui sa paraseasca PSD.

Decizie buclucasa

De asemenea, avertismentul lui Mircea Geoana referitor la sanctionarea lui Sorin Oprescu invoca de fapt o decizie a PSD prin intermediul careia s-a stabilit ca aceia care se mai exprima critic in presa la adresa colegilor lor de partid risca sanctiuni severe. Un comunicat care a urmat deciziei conducerii PSD preciza ca oricare dintre liderii PSD care sunt invitati de presa la dezbateri sau interviuri trebuie sa anunte la partid si sa se consulte cu anumiti lideri - intre ei Mircea Geoana si Cristian Diaconescu - in privinta mesajului pe care il vor transmite. Decizia a fost masura impusa de conducerea de la centru a PSD la disputa iscata de solicitarea organizatiei de Bucuresti a formatiunii, condusa de Marian Vanghelie si fidela lui Mircea Geoana, de a-i exclude din partid pe Vasile Dancu si Victor Ponta pentru apropierea de PD si Traian Basescu si pentru ca si-au criticat liderii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.