Alesii au vizitat pe bani publici, printre altele, Tanzania, Noua Caledonie, Guyana Franceza si Madagascar.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a prezentat joi un studiu privind deplasarile in interes de serviciu ale parlamentarilor romani in strainatate in perioada 1 ianuarie 2005 - 31 octombrie 2006. Conform studiului, suma totala decontata de alesi de pe urma deplasarilor s-a ridicat la doua milioane de euro. 204 deputati (din 331) au totalizat 4.095 de zile de deplasare, iar 111 senatori (din 137), 2.215 zile.

La Camera, Adrian Severin si Minodora Clivetti (ambii PSD) sint lideri cu 182, respectiv 168 de zile petrecute in strainatate. Severin a avut cele mai multe deplasari pe linie de OSCE, fiind raportor al acestui organism, iar Clivetti pe linie de APCE, fiind membru in biroul de conducere si presedinte de comisie. La Senat, „conduc“ in acest top Ilie Ilascu (PRM), cu 199 de zile de deplasari - APCE si Comisia interparlamentara Bucuresti-Chisinau, si Frunda Gyorgy, 106 zile de deplasari, el fiind seful delegatiei Romaniei la APCE.

Franta si Belgia reprezinta principalele „destinatii“ ale parlamentarilor romani. Senatorii si deputatii au avut 319 deplasari in Franta si 182 in Belgia. La distanta foarte mare se afla SUA, Turcia si Germania, in fiecare din aceste state inregistrindu-se aproximativ 50 de deplasari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.