Intre 50.000 si 200.000 euro locul de deputat sau senator

Senatorul independent de Dolj Mihai Lupoi (fost membru PRM) a sustinut, vineri, intr-o conferinta de presa, la Craiova, ca un loc eligibil de parlamentar la PRM a costat intre 50.000 si 200.000 de euro. "Fiecare candidat de pe un loc eligibil, la Camera sau la Senat, a platit sume cuprinse intre 50.000 si 200.000 de euro, bani colectati de Corneliu Ciontu. Eu nu am dat si oricum nimeni nu mi-a cerut acest lucru pentru ca le era teama de mine", a mai spus Lupoi. Deputatul de Dolj Lia Olguta Vasilescu a infirmat insa cele declarate de acesta. "Nu are nici un fel de valoare daca nu da nici un nume. E o tampenie. Eu nu am dat nici un ban ca sa ajung parlamentar", a declarat ea, vineri.

Deputatul Tudor Matusa, unul dintre primii 300 de milionari ai Romaniei, conform revistei Capital, recunoaste ca a ajutat partidul, dar nu pentru a-si procura un scaun de parlamentar. "Nu pot sa comentez declaratiile domnului Lupoi. Am contribuit si eu la campania electorala, asa cum a contribuit orice om normal. Am oferit 500 de milioane de lei pentru ca au avut nevoie. Eu nu mi-as fi cumparat un loc de parlamentar pentru ca nu am nevoie, ba chiar, din contra, am fost nevoit sa renunt la afacerile mele", a afirmat, vineri, Tudor Matusa. Senatorul Mihai Lupoi si-a dat demisia din PRM la inceputul lunii ianuarie, el sustinand ca a fost acuzat de Corneliu Vadim Tudor ca doreste sa destabilizeze partidul. Potrivit lui Lupoi, reactia liderului PRM ar fi fost determinata de faptul ca el ar fi cerut "sa fie respectat angajamentul luat la ultima Plenara, exprimat prin cererea de aderare la Partidul Popular European".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.