Fostul sef al statului va cere protectie politica, prin interpusi, in sedinta de miine a Comitetului Executiv.

Ion Iliescu va incerca sa obtina, miine, in cadrul Comitetului Executiv al PSD sustinerea partidului in privinta dosarelor mineriadelor si Revolutiei in care este cercetat. Suparat este fostul sef al statului si pe lipsa de reactie a partidului fata de atacurile repetate la care este supus de catre Basescu. Sigur, Iliescu nu va cere direct ajutor din partea partidului. „Eu nu cer asa ceva. Nu am nevoie“, spune el. Sarcina a fost pasata catre citiva oameni de incredere. „Ma astept ca unii colegi sa ridice aceasta problema“, anunta Iliescu. Stie si cine o va face: „Organizatiile Dimbovita si Bucuresti“. Filialele in cauza au anuntat inca de acum doua saptamini ca vor solicita sprijinul public al partidului pentru Ion Iliescu si Adrian Nastase.

Cind vine vorba despre justificarea acestei cereri, fostul sef al statului nu are dubii: „Aceste atacuri nu il vizeaza pe Ion Iliescu ca persoana. Un partid care se respecta nu poate sa ramina insensibil atunci cind presedintele sau de onoare si creatorul sau este atacat“, ne-a declarat ieri Iliescu.

Oficial, liderii PSD s-au ferit ieri sa comenteze acest subiect. „Vom discuta si vom vedea ce vom decide. Cred insa ca ar trebui in orice dosar sa functioneze principiul nevinovatiei“, ne-a declarat secretarul general al partidului, Titus Corlatean. „Ma astept ca solicitarile domnului presedinte Iliescu sa se incadreze in limitele statului de drept“, sustine unul dintre liderii Grupului de la Cluj, Vasile Puscas.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.