Politica 9 Iulie 2007 23:03
Cum vacanta parlamentara a golit Casa Poporului, alesii isi pot cauta linistea intr-una dintre casele de vacanta pe care le-au trecut in declaratiile de avere. Ziarul nostru a facut o trecere in revista a locurilor in care se pot refugia alesii, plecand de la premisa ca declaratiile de avere sunt completate cu buna-credinta, chiar daca nu sunt actualizate.

PSD are cei mai multi parlamentari, motiv pentru care aici gasim si cele mai multe case de vacanta. Senatorul PSD Adrian Paunescu este cap de lista, cu trei vile de vacanta: la Breaza, la Rosia Montana si la Bragadiru. Paunescu este urmat de senatorul Ion Vasile, cu doua case de vacanta: in jud. Buzau si in Navodari-Mamaia Sat. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si-a cumparat si el o "oaza" de relaxare la Valea Mare, in jud. Arges, de 600 mp. Tot de 600 mp si-a construit casa de vacanta si "parintele" Constitutiei, Antonie Iorgovan. De asemenea, casa de vacanta mai are si senatorul Octav Cozmanca, iar Serban Mihailescu si-a facut una langa Adrian Nastase, in comuna Cornu. Ioan Chelaru, Aristide Roibu si Mihail Popescu au si ei case de vacanta in Slanic-Moldova, respectiv in judetul Ilfov si in Vatra Dornei. Conform declaratiilor de avere, mai au case de vacanta si deputatii Valer Dorneanu, Ioan Mircea Pascu, Rovana Plumb, Daciana Sarbu si Valeriu Zgonea.

Tariceanu da exemplu liberalilor

In PNL, tonul il da premierul Calin Popescu Tariceanu, care se relaxeaza in doua case de vacanta, una la Snagov, de 500 mp, si alta la Navodari. Ambele valoreaza aproximativ 5,8 miliarde de lei vechi. Vecin cu Tariceanu la Navodari este senatorul Gheorghe Vergil Serbu. Deputatul Ion Luchian a trecut in declaratiile de avere doua case de vacanta in comuna Berislavesti, din Valcea. Il urmeaza "baronul" de Iasi Relu Fenechiu, cu doua case de vacanta: una de 59 000 lei, iar alta mostenita, in valoare de 118 000 lei. La Bran si-a construit casa de vacanta deputatul Marin Almajanu.

Alti liberali din Parlament cu case de vacanta mai "modeste" sunt senatorul Tiberiu Prodan, senatorul Ion Mihai Dumitrescu, deputatul Cornel Popa, europarlamentarul Adina Valean, deputatul Horea Uioreanu - dobandita anul acesta, finul liderului PNL, Bogdan Olteanu, deputatii Valentin Bosneac, Traian Dobre, Adrian Miutescu, Mircea Cosea si senatorul Teodor Melescanu.

Cei 7 proprietari ai PD

Democratii nu se pot lauda cu casele pentru concediu. Doar sapte parlamentari PD au un spatiu destinat vacantei. Liderul PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, detine doua case de vacanta: in orasul Boloesti-Scaeni, de 159 mp, si inca una in cartierul Secui, judetul Prahova, achizitionata in 2005. La fel si vicepresedintele PD, deputatul Cezar Preda, are doua case de vacanta, ambele in judetul Buzau. Doi deputati europarlamentari ai PD au si ei case de vacanta: Roberta Anastase in Valea Doftanei si Monica Iacob Ridzi in Petrosani - Rusu. Daniel Buda si Augustin Zegrean au si ei cate un spatiu de relaxare, iar dintre senatorii PD, doar Stefan Mihail Antonie se pare ca s-a gandit ca i-ar prinde bine o bruma de vacanta.

UDMR da vacantele pe fundatii

Pentru alesii UDMR, casele de vacanta nu reprezinta o preocupare la fel de temeinica precum infiintarea asociatiilor sau a fundatiilor. Doar doi deputati ai Uniunii - Kerekes Karoly si Konya Hamar Sandor - au declarat ca au investit intr-o casa de relaxare. In schimb, toti liderii UDMR din Camera superioara a Parlamentului au cate un "refugiu". Liderul grupului senatorial, Verestoy Attila, si-a construit o casa de vacanta in Vladiceasca, viceliderul grupului, Stefan Pete, are o casa de vacanta in Bihor, iar secretarul UDMR din Senat, Sogor Csaba, are doua case de vacanta, tot in Bihor. Senatorul UDMR Valentin-Zoltan Puskas are si el o casa de relaxare pe Valea Crisului.

PLD, case la Putna sau Sulina

Dintre liberal-democrati, deputatul Petre Ungureanu are doua case de vacanta, una in Ramnicu-Valcea si alta in Tulcea. Senatorul Mihai Tabuleac are o casa la Putna, Nicolae Vlad Popa, una in Mangalia, iar Dan Sabau, o casa la Sulina. Casa de vacanta are si deputatul Marian Hoinaru.

Conservatorii, "condusi" de DIP

Dan Ioan Popescu de la PC are cea mai scumpa casa de vacanta, construita la Azuga, in valoare de aproximativ 950 000 lei. Senatorul Gavrila Vasilescu detine doua case de vacanta - la Snagov si una in Bucov, Prahova. Ei sunt urmati de inca alti sase conservatori care si-au declarat casele de vacanta.
Buruiana, casa dobandita prin donatie
Doamnele din PRM, Daniela Buruiana si Verginia Vedinas, au primit casele de vacanta prin donatie: prima la Buzau, iar a doua, in comuna Robanesti, din Dolj. Alti peremisti cu case de vacanta: Tudor Matusa, Carol Dina, cu doua case de vacanta, Augustin Bolcas si Marcu Tudor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.