Politica 7 Iulie 2007 23:44
De la inceputul actualei legislaturi, in 2005, mai multe legi, sustinute, la nivel declarativ, de majoritatea partidelor, sunt blocate in Parlament.

Intreaga clasa politica a fost de acord ca actele normative sunt necesare si pot reforma domenii ca justitia, securitatea nationala sau relatiile interetnice.

Pentru ca adoptarea unor astfel de texte sa fie cat mai rapida, alesii au infiintat chiar si comisii speciale, cu regulament propriu de functionare si program strict de dezbateri. insa atunci cand au pus hartiile pe masa si au fost nevoiti sa discute concret articol cu articol, lucrurile n-au mai stat la fel. Brusc, s-au nascut mai multe pareri, au aparut mai multe variante si s-a ajuns la negocieri.

Cat timp unii parlamentari cautau solutia salvatoare, colegii lor incepeau sa se plictiseasca si ieseau din sala. Scenariul este valabil pentru toate legile care asteapta in Parlament de mai bine de doi ani sa fie adoptate.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.